Alte limbi străine, întrebare adresată de raisa944, 8 ani în urmă

cine invata limba maghiara imi face o compunere despre serialul meu preferat?In lb maghiara!!! serial:Draga Orokosok​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crissy2004
3

Az első epizódot 2019 január 1-jén mutatta be az Rtl Klub.

A sorozat szlogene "Egy igazi család valódi gyökerekkel".A sorozatban megismerhetünk sok színészt mint például Koltai Róbert,Lengyel Ferencz,Járo Zsuzsa,Horváth Sisa Anna,Mohai Tamás,Csarnóy Zsuzsa,Németh Kristóf,Pallagi Melitta,Kiss Anna Laura,Kovács Lehel,Bede-Fazekas Szabolcs,Hajdú Steve,Kocsis Judit,Fekete Linda,Mohácsi Norbert,Haagen Imre,Pápai Rómeó,Molnár Gusztáv,Molnár Piroska,Mészáros András stb.

Szappanos Kálmán egy régi Ökörapáti lakos,aki maga az Ökörapáti Szépitő Egylet kreátora és elnőke.Egy nap Kálmán felutazik Budapestre,hogy végrendeletet készitessen Dr.Marosi Gitta ügyvédnőnél.Mikor indulna vissza a szülőfalujába,Ökörapátiba,elgázolja egy autó.

Dr.Marosi Gitta értesítí mind a család tagját Szappanos Tibort,Szappanos-Kasztner Mónikát,Szappanos Kristófot,Kasztner Tamást és Dr.Szappanos Katát hogy másnap utazzanak le Ökörapátiba.Kevés várakozás után Dr.Marosi Gitta megérkezik Kálmán házába és megmutatsa a családtagoknak,Kálmán videóját,amit az előtt vett fel mielőtt elgázolták és tudomásukra jut hogy Szappanos Kálmán meghalt.

azért kérette őket ide, mert több százmillió forintos örökséget hagyott hátra nekik, de azt csak egyetlen feltétellel kaphatják meg ha egy éven keresztül Ökörapátiban kell élniük.

Az ügyvédnő, mint a végrendelet végrehajtója, átad nekik egy-egy csuklóra vehető szerkezetet, amely követi őket, és ha elhagyják 12 óránál hosszabb időre a falut, automatikusan kiesnek az öröklésből. Ha mindannyian kiesnek az öröklésből, úgy a teljes vagyon a Szebb Ökörapátiért Egylet részére kerül átadásra. Az egylet tagja volt Kálmán bácsi, továbbá a kocsmáros Anikó, a vadász Mihály, a helyi önkéntes katasztrófavédő Sanyi, és Horváth Attila, a polgármester. Az egyletnek érdekében áll elzavarni a Szappanos családot.Az évad során számos kisebb cselekményszál bontakozik ki.A falu életét felbolydítja egy polgármesterválasztás is, amire azért kerül sor, mert Attilát kétes üzelmei miatt letartóztatják. Mónika, aki így megkaparintja a falu panzióját, szövetségesül hívja a szomszéd városból, Kárásziból az ostoba és egoista Subicz Jánost, akit végül megválasztanak.Az évad záró részeiben aztán egy csapat verbuválódik, hogy megszabaduljanak az akkor már sokakra veszélyes maffiózóktól.

Szláven, a faluban élő jugoszláv emigráns, aki egy barátságos és nyugodt természetű fiatalember, a felszín alatt sötét titkot hordoz. Még a délszláv háború idején belekeveredett különféle dolgokba, és kitűnő harcászati kiképzést is kapott. Abban a közegben, ahol úgy hitte, bármikor meghalhatnak, elvett feleségül egy Olga nevű lányt. Mint kiderül, Szláven értékes műkincseket csempészett át a határon évekkel ezelőtt, amit elrejtett, Olga pedig az ezért járó pénzre pályázik. Mónika, aki fiatalon a rendőrség titkos osztagánál dolgozott, nyomozást folytat utánuk, ám a munka során sokkal komolyabb titkokra bukkan, mint hitte volna.Subiczra ezen kívül veszélyt jelent még a frissen szabadult Attila, aki különféle módokon próbálja megfúrni őt, hogy visszaszerezze polgármesteri pozícióját. Az évad végén az ügyvédnő felfedi a Szappanos családnak, hogy Kálmán volt az egyik legnagyobb pravoszláv műkincsgyűjtő egész Európában, és a milliói is ebből származnak. Tudtukon kívül, Ökörapáti nyugalmát alaposan felforgatja, hogy alkalomadtán többen is látni válik az élő Kálmánt felbukkanni a falu utcáin.

Tibi elhatározza, hogy felkutatja az apja értékes műkincsgyűjteményét, ami szerinte valahol a faluban van elásva. A kincskutatás során talál az erdő mélyén egy rozoga viskót, ahol egy ládában szerelmes levelekre, illetve fiatalkori fényképekre bukkan az édesanyjáról és egy Goran nevű horvát férfiról, ami gyanút ébreszt benne és a testvéreiben, hogy az anyjuknak volt egy titkos szeretője a házassága során.Az évad másik fontos cselekménye a szerb műkincsrabló-csapat köré épül, amelynek Szláven és Olga egykor tagjai voltak . Mindketten egy Bogdán nevű, kétes erkölcsű műkincsgyűjtővel dolgoztak együtt, aki még most is az elrejtett kincsekre pályázik, ezért fel akarja kutatni korábbi embereit, melynek érdekében van egy magyar besúgóhálózata, az úgynevezett "Sárkányok fiai." Ennek később Atilla is tagjává válik, aki szövetségeseket keres magának Subicz megbuktatásához. Bogdánt és embereit egyébként a nemzetközi elhárítás is körözi, valamint Marosi is azon dolgozik a kapcsolati révén, hogy Ökörapátitól olyan távol tartsa őket, amennyire csak lehet. A szobrot még Kálmán bácsi ajándékozta neki hálából, amiért Szláven éveken át segített elrejteni a műkincseket Bogdán emberei elől. Kálmán a délszláv háború idején Ökörapátiban őrizte a kincseket, egészen addig, míg meg nem szakította a kapcsolatát a műkincsrabló-csapat rejtélyes vezetőjével.

A 3 évad utolsó részében kiderül hogy Rába Jenő nemmás mint Goran Šipšić aki,a délszláv háborúban harcolt.


raisa944: Mulţumesc!Sigur voi primi notă bună!!!!
crissy2004: poti sa scrii si numele personajelor spre exemplu:Mészáros András-Bogdan Drakovič sau Saša Zitković)Molnár Gusztáv
Alte întrebări interesante