Limba română, întrebare adresată de sknwvsosme, 8 ani în urmă

Cine ma ajuta Am mare nevoie Va rog Redactează un text  de  minimum  150  de  cuvinte,  în  care  să  argumentezi  dacă  diferențele de opinie împiedică  sau  nu  recunoașterea  meritelor  celuilalt,  raportându-te  atât  la  informațiile  din  fragmentul  extras  din volumul Amintiri çi evocări despre E. Lovinescu, cât și la experiența personală sau culturală​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de badshark596
68

Răspuns:

Consider că diferențele de opinie sunt utile indiferent de activitatea pe care o practici , chiar dacă este una fizică sau intelectuală .

În primul rând un punct de vedere diferit poate scoate la iveală o greșeală , spre exemplu atunci când cel mai deștept din clasă rezolvă un exercițiu , însă o face incorect ; tu îl poți contrazice și bineînțeles să îi demonstrezi că a greșit prin intermediul argumentelor . În acest fel , colegul tău poate deveni mai bun iar tu îți poți crește stima de sine cât și încrederea celor din jur .

În al doilea rând în societatea din viața noastră cotidiană există oameni cărora nu le place să li se spună că au greșit , nu acceptă nicicum eșecul , mai numindu-se și încăpățânați . În cazul acestora este cam imposibil să faci altceva , decât să îi lași în pace .

În concluzie omul este diferit , unul cu mintea și ideile flexibile , altul mult prea ,, deștept " ca să accepte că a greșit .


sknwvsosme: mulțumesc
badshark596: Cu multă plăcere !
Chrys1000: cam dura exprimarea
Alte întrebări interesante