Studii sociale, întrebare adresată de crislarbor, 9 ani în urmă

Cine ma ajuta cu cinste exemple concrete pentru :Cooperare 
Solidaritate
competitie
Conflict 
Multumesc mult :*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andybebe2001
1
Cooperare exista intre statele Unuinii Europene si Uniunea Europeana. Cooperare exista intre Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Guvern. Cooperare exista intre directorii de scoli (atunci cand mai multe scoli organizeaza o excursie, dar aici nu este vorba de ceva de lunga durata). Cooperare mai exista intre doi sau mai multi oameni care vor deveni asociati pentru deschide o fabrica (o afacere). Solidaritatea apare atunci cand mai multi oameni se unesc pentru a ajuta un om. Tot vedem la stiri (nu stiu daca te uiti) sau chiar pe facebook sa ajutam o anumita persoana dand un sms la un anumit numar sau virand in contul persoanei o suma de bani cat de mica o fi sau dand un like sau un share la o poza. Spre exemplu, acum de sarbatori sunt copii ai caror parinti abia au bani de mancare. Ca ei sa aiba sarbatorile mai placute, un grup de oameni strang sume de bani, hainute, dulciuri, etc, care vor ajunge la acei copii. 
Competitia inseamna intrecere. Competitia apare atunci cand doua sau mai multe persoane isi doresc sa castige acelasi loc. Un simplu exemplu ar putea fi luat chiar din clasa ta. Sa spunem ca iti doresti ca anul asta sa iesi primul/prima din clasa. Dar nu esti singurul/ singura. Pentru a-ti indeplini dorinta trebuie sa inveti foarte bine si sa ai cele mai mari note.Un alt exeplu ar putea fi luat din sport. Pentru castigarea unui meci ambele echipe trebuie sa joace cat mai bine.
Conflictul apare atunci cand persoanele nu se inteleg. El va fi cu atat mai mare cu cat implica un numar mai mare de persoane. Un exemplu simplu ar fi cearta dintre doi prieteni. Un alt exemplu este cel din Afganistan,Iran, Sudan , sau razboaiele mondiale.
Alte întrebări interesante