Limba română, întrebare adresată de fbimihai, 8 ani în urmă

Cine ma.ajuta dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Panda0000
1

Răspuns:

1. ma-ntreba; vreau

2.personificare-sa naud frunzele, sub pasi, cum gem

metafora-urgie a toamnei care bantuie

3. Starea sufleteasca a eului liric in textul dat, denota sentimente nostalgice, de tristete, lucru vizibil in marcile gramaticale care atesta prezenta sa. Acesta pare de asemenea inspaimantat, sau cel putin deranjat de frunze,toamna, vrand sa faca abstractie de ele.

4. Laitmotivul acestui text liric prezinta lucrul pe care eul liric incearca sa il evite, totul invartindu se in jurul sau.

5.Titul pe care l as propune acestui poem este ''Distrage-mi toamna''/''Distrage-ma de la toamna. As alege acest titlu deoarece eul liric se declara deranjat de frunze, implicit toamna.

6. In primul rand poezia data apartine genului liric deoarece are in componenta sa diverse figuri de stil si imagini artistice(vasta urgie-inversiune, sa naud frunzele, sub pasi, cum gem-personificare; fa focul si preumbla te prin casa-imagine vizuala, sa n aud frunzele, sub pasi cum ge,-imagine auditiva)

 In al doilea rand prezenta eului liric este resimtita prin verbe si prinume la persoana I si aIIa(am, preumbla te, vreau, sa ma simt, -ma)

 In al treilea rand, muzicaliatea este specifica: rima este incrucisata, masura intre 12-13 silabe, cu ritmul trohaic.

7. Genul liric este genul literar in care autorul isi exprima gandurile, ideile, sentimentele in mod direct prin intermediul eului liric, cu ajutorul figurilor de stil si imaginilor artistice.

  Acest text apartine genului liric deoarece prezinta figuri de stil si iamgini artistice, prezenta eului liric si muzicalitate.

(adaugi argumentele de la 6)

Alte întrebări interesante