Limba română, întrebare adresată de armando9417, 8 ani în urmă

Cine ma ajuta îi dau coroana! Cls5​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adreibrawl
0

SALUT!!!

______________

UNIREA DE LA 1600

Conturarea mitului Mihai Viteazul ilustrează mai bine ca oricare alt model istoric mutațiile petrecute în conștiința românească. Domnitorul care a reușit să stăpânească pentru scurt timp, la 1599-1600, cele trei țări reunite, trei veacuri mai târziu, în România modernă, începe a fi receptat ca unificator abia spre mijlocul secolului al XIX-lea. O asemenea interpretare lipsește cu desăvârșire în istoriografia croni veacului al XVII-lea și chiar mai târziu, spre 1800, la Școala Ardeleană.

________________

10 ABSOLUT LA OLIMPIADA

DE LA MONTREAL

● Nadia Comăneci este o gimnastă română, prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a șase medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

_______________

ROMANUL ADOLESCENTULUI

MIOP

Romanul adolescentului miop este primul roman scris de Mircea Eliade. Romanul este bazat pe viața lui Eliade la liceu și spune povestea unui adolescent precoce cu ambiții literare. Cartea a fost scrisă în anii 1920, când Eliade era încă un adolescent.

_____________

COLOANA

INFINITULUI

●Coloana Infinitului sau Coloana fără sfârșit este o sculptură a artistului român Constantin Brâncuși, parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, compus din Coloana Infinită, Poarta sărutului și Masa tăcerii concepute și executate de acesta.

____________

Gata,spor!!!


armando9417: mulțumesc!
adreibrawl: Coroana??
armando9417: cum
armando9417: dau
adreibrawl: astepți
armando9417: ok
armando9417: îți dau
Răspuns de dilisahandy
0

UNIREA DE LA 16000

10 ABSOLUT

ROMANUL ADOLESCENTULUI

COLOANA

Alte întrebări interesante