cine mă ajuta la exercițiul asta?
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
a) x²-6x+5= 0
∆= b²-4ac => ∆= (-6)²-4×1×5 => ∆= 36-20 => ∆= 16 => √∆= 4
x1= (-b+√∆)/2a => x1= (6+4)/2 => x1= 10/2 => x1= 5
x2= (-b-√∆)/2a => x2= (6-4)/2 => x2= 2/2 => x2= 1
b) x²+4x+4= 0
∆= b²-4ac => ∆= 4²-4×1×4 => ∆= 16-16 => ∆= 0
x1= x2= -b/2a => x= -4/2 => x= -2
c) x²-12x+27= 0
∆= b²-4ac => ∆= (-12)²-4×1×27 => ∆= 144-108 => ∆= 36 => √∆= 6
x1= (-b+√∆)/2a => x1= (12+6)/2 => x1= 18/2 => x1= 9
x2= (-b-√∆)/2a => x2= (12-6)/2 => x2= 6/2 => x2= 3
------------------ Formule ------------------
→ ∆= b²-4ac
→ x1, x2= (-b±√∆)/2a
andruclaudia9:
Îți mulțumesc frumos!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă