Cine ma ajuta la o problema de matematica? Aratati ca (x+1)^3-4x-4=(x-1)(x+1)(x+3), pentru orice numar real x. Cine ma ajuta la aceasta problema ii dau coronita. Va multumesc frumos!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
(x+1)³-4x-4=
=(x+1)³-4(x+1)
=(x+1)[(x+1)²-2²]
=(x+1)(x+1-2)(x+1+2)
=(x+1)(x-1)(x+3)
Deci, (x+1)³-4x-4=(x-1)(x+1)(x+3), pentru orice numar real x.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă