Limba română, întrebare adresată de alexa031009, 9 ani în urmă

Cine ma ajuta o compunere despre o meserie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vladabutnaru
3
Nici o profesiune nu cere posesorului ei atata competenta, daruire si umanism ca cea de educator pentru ca in nici una nu se lucreaza cu un material mai pretios, mai complicat si mai sensibil decat este omul in devenire... ancorat in prezent, intrezarind viitorul si sondand dimensiunile posibile ale personalitatii, educatorul instruieste, educa, indeamna, dirijeaza, cultiva si organizeaza, corecteaza, perfectioneaza si evalueaza neincetat procesul formarii si desavarsirii calitatilor necesare omului de maine”, spunea un intelept despre meseria de profesor. 

Profesorul, asa cum este cunoscuta aceasta meserie pentru societate, este una dintre cele mai vechi ocupatii din lume. Fie ca se numeau maestri, invatatori, mentori sau intelepti, profesorii au avut intotdeauna un statut aparte in societate. Pe vremuri, la sate si in micile orase, invatatorul, preotul si doctorul erau personajele cele mai respectate in comunitate, oamenii de care toata lumea asculta si se rusina, iar tanarul care era luat novice de catre unul dintre acestia era norocosul care va reusi in viata. 

Statutul de profesor se dobandeste destul de usor, ar spune unii. Adolescentul care isi doreste sa devina profesor poate apela la mai multe cai: poate urma un liceu pedagogic, care dupa absolvire ii aduce statutul de educator incepator si poate profesa in gradinite, sau poate merge la liceu si alege apoi o facultate de Stiinte (Matematica, Fizica, Biologie etc), Litere (pentru a putea preda Romana), Limbi straine (Engleza, Franceza, Germana etc.), care dupa absolvire ii poate deschide usile unei institutii de invatamant preuniversitar . Pentru a preda este necesara insa si absolvirea unui curs de psiho- pedagogie , care se preda in timpul facultatii si care ii invata pe cei ce doresc sa isi faca o cariera din activitatea la catedra cum sa ii inteleaga pe copii, cum sa abordeze diverse situatii, cum sa abordeze situatiile dificile – in cateva cuvinte, ii invata cum sa ii invete pe altii.

Citeste mai mult pe: http://stiri.acasa.ro/cariera-189/profesorul-meserie-de-invatat-cu-multa-dragoste-4973.html#ixzz30kqrUwRB
Alte întrebări interesante