Matematică, întrebare adresată de mihaizabulica888, 8 ani în urmă

Cine ma ajuta sa fac un proiect la matematica despre ,Simetria in natura.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeaamelia7080
2

Răspuns:

Simetria în natură

Ce este simetria ?

Ce este simetria ?Termenul simetrie are, în general, două sensuri principale. Primul este unsentiment al proporționalității armonioase sau estetic plăcut și echilibrat, astfel încât acesta să reflecte frumusețe sau perfecțiune. Al doilea sens este un concept precis și bine-definit de echilibru sau de „model de autosimilaritate”,care poate fi demonstrat sau dovedi a fi în conformitate cu regulile unui sistemformalprin geometrie, prin fizica sau altfel.

De secole , simetria a rămas un subiect care a fascinat filozofii , astronomii matematicienii, artiștii, arhitecții și fizicienii. Grecii antici au fost de-adreptul obsedați de el — și chiar și astăzi avem tendința de a ne asalta cusimetrie în toate lucrurile.

Simetria în natură - un concept care reflectă ordinea mondială existentă, proporționalitatea și proporționalitatea între elementele diferitelor sistemesau obiecte naturale, sistem de echilibru, ordine, stabilitate, atunci există unanumit element de armonie.

Definiția matematică :o figură plană admite o axăde simtrie dacă orice punct de pe figurăare simetric, față deaxa de simetrie, un punct de pe figură .

Simetria față de un plan

Simetria față de un planTransformarea spațiului care aplică orice punct al spațiului pe simetricullui ,fața de un plan dat.

Simetria corpului omenesc

Simetria corpului omenescCu excepția unor organe interne , și construcția omului este simetrică.Scheletul nostru precum și musculatura are o structură simetrică, ast fel asigurand echilibrul nostru .

Ştiinţele matematice în special manifestă ordine, simetrie şi limitare şi acestea sunt formele supreme de frumuseţe.”

" Aristotel“

Natura pare să profite de simple reprezentări matematice ale legilor de simetrie. ” Chen Ning Yang"

IMI CER IERTARE PT EVENTUALELE GREȘELI GRAMATICALE .

Alte întrebări interesante