Cine ma ajuta sa rezolve ce e incercuit primeste coroana va rog este rapid
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) 16+(-6+9):(-2-1)+(-7)·(-5+9) = 16+3:(-3) + (-7)·4 = 16-1-28 = -13
b) -8-(-6-8):(4-6)+I-6+3I:(-1) = -8-(-14):(-2) + I-3I:(-1) = -8-7+3:(-1) =
= -15-3 = -18
c) 21-(+4-10)·(-5+15):(-2-1)-(8-9)·(+5) = 21-(-6)·10:(-3) -(-1)·5 =
= 21-(-60):(-3)+5 = 21-20+5 = 6
d) -13+(-5-9+8):(-2+5)-(-16+I-7+2I:5) = -13+(-6):3-(-16+5:5) =
= -13-2-(-15) = -15+15 = 0
e) 4-[-44-(-25)·(-4)]:24-(-9-11): I-6+1I = 4-[-44-100]:24-(-20): I-5I =
= 4-(-144):24-(-20):5 = 4+6+4 = 14
f) -3+[36-(-12)·3+(-6+2)·(-13-8)]·I-2+I-8+3II =
= -3+[36-(-36)+(-4)·(-21)]·I-2+I-5II = -3+[36+36+84]·I-2+5I =
= -3+156·3 = -3+468 = 465
a) ab+ac = -12 ; b+c = -3 ; a = ?
ab+ac = a·(b+c) => a = (ab+ac):(b+c) = -12:(-3) = 4 => a=4
b) ab-ac = 28 ; a = -4 ; b-c = ?
ab-ac = a·(b-c) => b-c = (ab-ac):a = 28:(-4) = -7 => b-c = -7
c) ab+ac-ad = -16 ; a = d = -8 ; b+c = ?
ab+ac-ad = a·(b+c-d) = > b+c-d = (ab+ac-ad):a = -16:(-8) = 2
=> b+c = 2+d = 2-8 = -6 => b+c = -6
d) 2ac+2bc = -32 ; a+b = 4 ; c = ?
2ac+2bc = 2c·(a+b) =>
c = (2ac+2bc):[2·(a+b)] = -32 :(2·4) = -32:8 = -4 =>
c = -4
#copaceibrainly