Limba română, întrebare adresată de mincularisa773, 8 ani în urmă

cine ma ajuta si pe mine dau coroana repede

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de qTheGuy
1

Dealul Lunganilor, Iaşi

Localnicii sunt îngroziţi de zeci de ani de ceea ce numesc ei fantomele a peste 1.000 de soldaţi români morţi pe dealul Lunganilor în 1916, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Se spune că acolo s-au dat bătălii crâncene, că armata română a fost blocată şi că mulţi soldaţi au murit de tifos şi au fost îngropaţi apoi la repezeală în gropi comune.

Întâmpările de care povestesc oamenii locului se petrec pe dealurile dintre satele Goeşti şi Brăeşti. Nu există om în vârstă care să nu aibă o poveste personală despre fantome şi stafii. Majoritatea oamenilor spun că schelete în costume militare îi însoţesc în întuneric, după miezul nopţii, dacă se încumetă să parcugă pe jos distanţa de câţiva kilometri prin pustietate.

Unii spun că e Necuratul, alţii spun că este lumina dumnezeiască. Îmi spuneau oamenii, de multe ori nici eu nu credeam. Dar am văzut cu ochii mei. Se vedea cum se plimba o lumină din deal în vale şi din vale în deal, pe dealul cimitirului", a spus, pentru „Adevărul”, Mihai Amăriuţei, un localnic octogenar, fost primar al comunei, care l-a însoţit pe Mihail Sadoveanu în tinereţe.

Misterul şi frica oamenilor de-a se mai aventura la miezul nopţii între cele două sate este amplificat şi de cimitirul amplasat pe dealul care leagă cele două sate. Localnicii spun că, după construirea unei biserici pe dealul Lunganilor, la mijlocul anilor '60, apariţiile fantomatice s-au mai diminuat.


mincularisa773: ms mult!vad ca te pricepi :)
Alte întrebări interesante