Limba română, întrebare adresată de mata2004, 9 ani în urmă

cine ma ajuta si pe mine va rog sa redactez un text cu titlu,, un vis'' in care sa existe subiecte simple si multiple.Fiti atenti la acordul dintre predicat si subiect.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diaanaid
0
Maria se cufunda intr-un vis adanc, o lume imaginara plina de farmec. Zane, spiridusi si cai inaripati pluteau deasupra lacului. Licurici aurii si libelule zvelte sclipeau in lumina blanda a lunii. Dintr-o data se auzi strigata: Maria, Maria, trezeste-te! Trebuie sa mergi la scoala.

mata2004: MULTUMESC!!!
Răspuns de Ale91201
1
                                                     Un  vis
Toti prietenii mei au nenumarate dorinte, cum ar fi sa intalneasca  o persoana celebra sau sa calatoareasca in jurul lumii,insa eu am un vis simplu:sa iau premiul intai la scoala.
Mama si tatal meu m-au sfatuit să învăţ lectiile mereu,atât după notiţele din clasă, cât şi din manuale chiar daca urmatoarea zi nu dau un test sau sunt ascultat, .Doamna invatatoare mi-a spus ca trebuie sa imi fac temele constiincios,iar atunci cand nu stiu sa rezolv un exercitiu sau o problema,sa ii cer ajutorul.Dupa ce imi termin temele , m-am hotarat sa citesc , astfel incat sa pot termina o carte in fiecare luna ., iar asa voi cunoaste mai multe cuvinte si expresii , pe care le voi folosi in compuneri , si chiar in exprimarea de zi cu zi.
Chiar daca in clasa mea am colegi bine pregatiti,sunt sigur ca prin munca voi reusi sa iau premiul intai.




mata2004: MULTUMES FRUMOS!!!!
Alte întrebări interesante