Matematică, întrebare adresată de dana0910, 9 ani în urmă

Cine ma poate ajuta??​

Anexe:

AdrianGabi: vezi conjugatul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carmentofan
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Trebuie sa rationalizezi numitorii.

2/(√5 + √7) = 2(√5 - √7)/(√5 + √7)(√5 - √7)  = 2(√5 - √7)/(5 - 7) =

2(√5 - √7)/(-2) = -(√5 - √7) = √7 - √5

3/(√7 + √10) = 3(√7 - √10)/(√7 + √10)(√7 - √10) = 3(√7 - √10)/(7 - 10) =

3(√7 - √10)/(-3) = -(√7 - √10) = √10 - √7

4/(√10 + √14) = 4(√10 - √14)/(√10 + √14)(√10 - √14) = 4(√10 - √14)/(10 - 14) =

4(10 - √14)/(-4) = -(√10 - √14) = √14 - √10

exercitiul devine

√7 - √5 + √10 - √7 + √14 - √10 = √14 - √5


dana0910: Mulțunesc
dana0910: MULTUMESC*
Alte întrebări interesante