Limba română, întrebare adresată de thelifeofgamer40, 8 ani în urmă

cine ma poate ajuta am ca tema o fisa de lectura pentru cartea HOBITU

fisa este asa:
Titlu
Autorul
Personaje
Locul intamplari
Timpul faptelor povestite
Principalele evenimente ale intamplari (3-5 idei principale)
Prezentarea personajului principal din text enumerarea industriilor fizice si sufletesti
Învățătura textului
Ce tia placut cel mai mult din text (Motivează raspunsul)​ dau coroana


thelifeofgamer40: ajutati-ma va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de piggy
2

Răspuns:

Titlu-Hobbitul

Autorul- J. R. R. Tolkien

Personaje-Bilbo Baggins -protagonist, Gandalf, Thorin,  Smaug, Beorn, Balin, Glóin, Bifur, Bofur, Bombur, Dwalin, Ori, Dori, Nori, Óin, Kíli și Fíli.

Locul întâmplării-Între apusul zânelor și dominația oamenilor, Erebor, cunoscut  sub numele de Muntele Singuratic

Timpul acțiunii-într-o preistorie imaginară, cel de-al treilea Ev al Pământului de Mijloc unde  lociau oameni, dar și gnomi, elfi, hobbiți, orci

Idei principale-Bilbo Baggins vrea să obțină măcar o parte din comoara păzită de dragonul Smaug. Călătoria lui Bilbo îl poartă din împrejurimile rurale luminoase adânc în teritoriile întunecate. Bilbo atinge un nou nivel de maturitate, competență și înțelepciune. Punctul culminant al poveștii îl constituie Bătălia celor Cinci Armate, în care multe dintre personajele și creaturile din capitolele anterioare reapar pentru a participa la conflict.

Bilbo dovedește că în ciuda sensibilității sale, ajunge la un nou nivel de maturitate, de înțelepciune. Despre aspectul fizic, pot spune că e un hobbit caraghios din cauza nasului său exagerat de mare, dar simpatic datorită caracterului său puternic.

Ceea ce mi-a plăcut a fost ideea acțiunii în sine, întrucât sunt pasionat de genul SF . M-a atras și faptul că autorul a reușit datorită personajelor, imaginilor, decorului descris să mă transpună chiar în acea lume fantastică, mistică, în care primejdia se află la orice pas, și la fel ca în basme, în care binele biruie în final forțele malefice.


thelifeofgamer40: multumesc multt
piggy: Cu drag! Sper că te-a ajutat!
Alte întrebări interesante