Limba română, întrebare adresată de nicolaetaranu99, 8 ani în urmă

cine ma poate ajuta cu citate pentru portretul fizic cat si cel moral pentru personajul maitreyi?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 782201ionela
40

Fizic/ Moral: ,, nu are o frumusete regalată, ci dincolo de canoane, expresivă până la răzvrătire, fermecătoare în sensul magic al cuvantului. Recunosc ca nu mi-am putut lua gândul de la ea toată noaptea. Si-acum, în loc să lucrez, mă gândesc la ea, imaginea pală în sari albastră, de mătase întunecată cu înflorituri de aur. Și părul...Persanii aveau dreptate, în poeme, asemănandu-l șerpilor. Ce va fi nu stiu...”

,,Înțelesei pentru a suta oră că mă atragea altceva în Maitreyi: iriaționalul ei, virginitatea ei barbară și, mai presus de toate, fascinul ei. Îmi lămurii perfect acestea; că eram vrăjit, nu îndragostit!”

,, Mi se părea urâtă-cu ochii ei prea mari și prea negri, cu buzele cărnoase și răsfrante, cu sânii puternici de fecioară bengaleză crescută prea plin, ca un fruct trecut în copt. Cand i-am fost prezentat și-a dus palmele la frunte, să mă salute, i-am văzut deodată brațul întreg gol și m-a lovit culoarea pielii: mată, brună, de un brun nemaîntâlnit, până atunci, s-ar fi spus de lut și de ceară...”î

Sper ca te.am ajutat!

Alte întrebări interesante