Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Cine ma poate ajuta cu o compunere de iarna cu un om de zapada si trei copii care vorbesc cu expresii frumoase si cuvinte deosebite

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnneMary10
17
                                               Omul de zapada

Norii au inceput sa cearna stelute argintii , iar zapada s-a asternut ca o mantie alba si stralucitoare. Semnele anotimpului iarna sunt deja foarte clare.Totul in natura este de un alb imaculat , iar fulgii sunt mari ca de vata.
Trei prieteni au iesit la joaca impreuna. Dupa ce s-au dat pe derdelus si s-au jucat in zapada , patinand pe campul de cristal , acestia au decis sa faca un om de zapada. Voiau sa fie ceva special,nu un simplu om facut din bulgari mai mari de nea. Ceva care sa para ca un personaj foarte haios , care sa-i faca fericiti de fiecare data. Dupa ce au strans bulgarii uriasi de zapada pentru corpul omului , au venit cu accesoriile. I-au facut ochii din nasturi negrii , apoi i-au pus niste ochelari de soare. I-au pus o geaca draguta si colorata , alaturi de o palarie. 
-Au inceput sa roiasca albinele albe , fulgii plutesc in zbor leganat , dar omul de zapada chiar face parte din cele mai frumoase lucruri si activitati pe care le poti face iarna ! spuse Ana.
-Exact , a iesit chiar superb. Sper ca si celorlalti copii o sa le placa , nu-i asa , Maria? zise Cristian.
-Sunt sigura ca o sa le placa.
Tuturor le-a placut frumusetea omului creat de ei , iar iarna aceasta a fost pina de bucurii.
Răspuns de Alin2221
6
Afara este frig, copii au inceput sa se joacesi sa construiasca un om de zapada, dar era frig. Un om a venit si le-a spus sa plece de acolo pentru ca era frig. dupa ce a plecat omul , copii au inceput din nou sa se joace omul a venit din nou si i-a certat. Asa cei trei copii nu l-au mai enervat pe omul acela. Atat am stiu
Alte întrebări interesante