Studii sociale, întrebare adresată de Alexia1362, 8 ani în urmă

Cine mă poate ajuta cu o compunere la Ed socială despre Dreptul de a fi crescut de părinți ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RedOctober
1

SALUT!

DREPTUL DE A FI CRESCUT DE PARINTI

Relația copilului cu părinții este cea care va pune „cărămida” la dezvoltarea personalității celui din urmă. Părintele este cel care îi asigură copilului hrana, căminul, îngrijirea fizică, sprijinul moral și financiar, astfel încât să capete o educație și să devină independent la maturitate și să ia decizii calculate. Nesiguranța, temerile, furia, toate aceste sentimente pot fi îndepărtate de părinți cu succes din viața unui copil sau adolescent.

Din păcate, nevoile nonmateriale, spirituale, mentale și sociale ale copilului sunt adesea neglijate, chiar și în țările civilizate, cu un nivel ridicat de trai. Un copil privat de astfel de nevoi va avea de suferit emoțional, fizic și social.

Interacțiunea emoțională dintre părinți și copil este cea care ajută la educarea celui din urmă, îi conferă încredere în propriile decizii. Prin limbaj și prin jocuri, părinții îi arată copilului, încă din primii ani de viață, ce este bine și ce este rău, îl ajută să își descopere preferințele pentru anumite alimente, comportamente, abilități.

De asemenea, prin propriul exemplu, părinții îl învață să își asume responsabilități, să fie conștient de consecințele pe care le pot avea deciziile lui, să fie motivat, să fie altruist și să își respecte semenii, fără judecăți de valoare.

Prin urmare, părinții au dreptul și obligația să fie alături de copiii lor în tot acest proces de devenire, care va da societății un adult sănătos, independent și responsabil.

SUCCES!


Alexia1362: ms te pup
RedOctober: n-ai pt ce!
Alexia1362: ❤❤
Alexia1362: mai salvat
Alte întrebări interesante