Limba română, întrebare adresată de Frumoasa1999, 8 ani în urmă

Cine ma poate ajuta cu tema asta.
Importanț scolii în formarea tinerei generații.?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de doinamuntean21
1

Răspuns:

Scoala are un rol important in formarea personalitatii fiecarui om. Pe parcursul anilor, scoala formeaza, dezvolta si educa personalitatea omului. In incinta scolii, se acumuleaza un bagaj de cunostinte in mai multe domenii ca : chimie, fizica, biologie. Poate la inceput scoala pare a fi o "provocare", insa mai tirziu aceasta devine scopuri realizate.

In opinia mea, scoala reprezinta punctul de pornire spre noi orizonturi.

Explicație:

Răspuns de 8Pandicornul8genial8
0
Rolul școlii în realizarea orientării vocaționale poate fi identificat la cel puțin trei niveluri: în organizarea sistemului de educație, în conținutul educației și la nivelul acțiunilor specifice de orientare în școală. Sistemul de educație din zilele noastre permite coexistența unor tipuri diferite de instituții școlare, cu profiluri școlare și specializări diferite ce se constituie în elemente favorizante pentru definirea alegerii vocaționale. Conținutul învățământului reprezintă principalul instrument prin care se realizează inițierea cunoașterii realității și, deci, afirmarea fiecărui individ. Acțiunile specifice de cunoaștere a personalității elevului și de informare școlară contribuie, de cele mai multe ori, decisiv la maturizarea elevilor.
De asemenea, școala mai are un important impact în formarea tinerei generații prin intermediul unor bune cadre didactice care să îi poată sfătui pe elevi la nevoie și chiar să le servească drept model în viața profesională, eventual personală.

♣ Sper că ți-am fost de ajutor ♣
Alte întrebări interesante