Biologie, întrebare adresată de elisapalaneti, 8 ani în urmă

!Cine mă poate ajuta cu un mini eseu simplu pentru la bac despre analizatorul vizual! și la analizatorul acustic și tactil
împreună cu cei șase termeni scriși separat la fiecare, dau 60 p .Va rog frumos!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionutgrigore1
1

Răspuns:

Ochiul este un organul care se ocupa cu detectarea luminiia. Se compune dintr-un sistem sensibil la schimbările de lumină, capabil să le transforme în impulsuri nervoase.

Lumina va pătrunde prin partea din față a ochiului prin cornee, care este înconjurată de o zonă numită albul ochiului sau sclerotică. În spatele corneei se găsește irisul, care este un disc colorat (unic pentru fiecare individ). Între cornee și iris. Irisul este perforat în centru de un orificiu de culoare neagră, denumit pupilă.

Explicație:

Analizatorul auditiv

Analizatorul auditiv are roluri importante legate de orientarea in spatiu, depistarea pericolelor si perceperea vorbirii.

Segmentul periferic sau receptor al analizatorului auditiv, se gasesete la nivelul urechiei interne.

Urechea este un organ pereche, situat de o parte si de alta a capului. Este alcatuita din trei parti:

urechea externa

urechea medie

urechea interna.

1.Urechea externa

Urechea externa este formata din pavilion si conduct auditiv extern.Conductul auditiv extern se intinde de la pavilion la timpan.Timpanul se afla la limita dintre urechea externa si urechea medie.

2.Urechea medie

Urechea medie este o camera plina cu aer deoarece comunica cu faringele printr-un canal numit trompa lui Eustachio.Pe peretele intern, dinspre urechea interna, prezinta doua orificii numite fereastra ovala si fereastra rotunda.

In urechea medie se afla un lant de trei oscioare: scarita, ciocan si nicovala.Talpa scaritei se sprijina pe fereastra ovala.

3.Urechea interna


elisapalaneti: mulțumesc frumos chiar aveam nevoie
Alte întrebări interesante