Limba română, întrebare adresată de tonitzuboss, 9 ani în urmă

Cine ma poate ajuta, cu un rezumat , la ORCE Basm romanesc inafara deCine ma poate ajuta, cu un rezumat , la ORCE Basm romanesc inafara de : ,, Bunicul,, ,, Prasle cel Voinic si Merele de Aur,, si ,,Fat-Frumos din Laceima,,
 
Sa fie de cel mult 15 Randuri

REPEDE VA ROG !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandradorob
3
La cirese de Ion Creanga.  Nica se hotaraste sa se duca la varul sau Ion pentru a manca cirese. Pretextand ca vrea sa -l ia pe Ion la scaldat afla de la matusa Marioara ca acesta nu este acasa. Isi ia ramas bun de la matusa dupa care se strecoara in gradina si se urca in cires. Matusa Marioara il zareste, incepe sa -l ameninte, iar drept urmare Nica sare din cires si, pentru a scapa, incepe sa alerge printr- o plantatie de canepa. Urmarit de matusa, cei doi reusesc sa culce la pamant toata canepa cultivata. Nica a reusit sa scape sarind gardul,dar seara mos Vasile impreuna cu primarul au venit la parinti pentru a cere daune pentru canepa si cirese. Nica primeste "o chelfaneala " zdravana de la tatal sau pentru stricaciunile produse de el. ( cred ca este mai mult de 15 randuri ..., dar sper ca te-am ajutat) :)

tonitzuboss: MS
Răspuns de nelivlad
5
Greuceanu 

A fost odata ca niciodata un imparat.El se chinuia pentru ca niste zmei au furat soarele si luna. Intre-o zi el a spus ca cine va aduce soarele si luna o va lua pe fata lui de sotie. Un baiat  vrednic pe nume Greuceanu s-a dus la zmei. In timp ce mergea s-a intalnit cu un vrajitor.Acesta l-a ajutat mult. Greuceanu si fratele sau ajunse in tara zmeilor.El s-a batut cu trei zmei. Dupa ce s-a batut cu cei trei Greuceanu a omorat  toti zmeii ,inafara de o familie de zmei , a luat soarele si luna si  s-au dus amandoi la palat. Pe drum , acea familie a incercat sa-l omoare pe Greuceanu , dar nu a putut. O zmeoaica i-a urmarit . Ajunse la casa vrajitorului. Cei trei isi facu un plan cum s-o omoare pe zmeoaica si au reusit.  Cei doi ajunse la palat. Greuceanu s-a casatorit cu fata de imparat si au facut o nunta mare de trei zile si tei nopti.

Sper ca te-am ajutat ! 




tonitzuboss: MS
nelivlad: Cu placere.
Alte întrebări interesante