Religie, întrebare adresată de armanumihaela864, 7 ani în urmă

Cine ma poate ajuta ?​
Dau coroana.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marismilea
1

Salut!

Rezolvare:

Apa în viața creștinului

de............

Apa este un factor foarte important pentru corp si cu atât mai important în religie.

Din domeniul științei și din ce am învățat până acum la această materie,putem spune că apa este indispensabilă pentru faună și floră. Oamenii au nevoie de ea pentru a putea supraviețui,utilizând-o în mai multe scopuri.

În schimb,din domeniul religiei și din ce am învățat până acum la orele de religie,știm că în râul Iordan a fost botezat Iisus Hristos,de aici rămânând rânduiala creștin-ortodoxă de a ne boteza în apă sfințită,de către preoți. Fără taina Sfântului Botez,creștinii nu ar mai fi,practic,creștini,ci păgâni,deoarece odată cu botezul,ne primim și îngerul păzitor.

De la orele de știintă mai știm și că apa este extrem de importantă în organismul nostru,acesta fiind alcătuit din aproximativ 70% din acest lichid. Apa este întrebuințată în cea mai mare parte pentru consum (ca atare sau în gătirea unor feluri de mâncare).

De la religie,am mai aflat și că Hristos a transformat apa în vin la Nunta din Cana. Astfel,lichidul sfânt a fost transformat ca prin minune în vin,care se terminase între timp.

Cea mai mare parte din planeta noastră este apă,sub formă de oceane,mări,lagune,golfuri etc.

În religie,Iisus Hristos a mers pe apă,acțiune care ne este imposibilă nouă,mirenilor de rând. Iisus l-a ajutat și pe apostolul său Petru să facă o asemenea minune.

Din toate aceste cercetări științifice și întâmplări biblice menționate,reiese că apa are un rol principal și în științe,și în religie,fiind folosită și întrebuințată în multe feluri. Concluzie: Apa este sfântă,apa este viață!

Sper că te-am ajutat! Dacă ți se pare că ce am scris e prea lung,cred că te descurci să mai scurtezi din text. Spor la învățat și succes la școală!

Alte întrebări interesante