Limba română, întrebare adresată de siminasolonariu, 9 ani în urmă

Cine ma poate ajuta la o compunere cu cuv:primavara,ghiocei,soarele,albinele,pasarile,copii si vantul respectand ca parte de propozitie subiectul.                                                                             Va rog ajutatima


andreeamoise: Primavara cea mai tanara fiica a batranului an a imbracat toata natura in culori multicolore.Ghioceii au scos capul de sub zapada cea groasa si alba.Zulzetul albinelor se aude peste tot. Copii se bucura de frumusetile naturii si se joaca linistiti.Vantul adie usor printre crengile copacilor.Oamenii au inceput munca agricola.Vestitoarea primaveriii adica barza a venit din tarile calede.Copacii au inmuguritsi apoi au inflorit.Ce frumoasa este primavara imbracata ca o zana cu rochie de zmarald.
andreeamoise: sper sa iti placa pe asta am facut-o si eu la scoala.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicolaigigi
3
_A venit primavara!!! zapada cea alba si rece sa topit  din pamant ca niste colotei albi cu floare usor aplecata in pamant ,au iesit ghioceii,Pe cerul albastrui si luminat de razele calde ale soarelui stralucitor se aud ciripitul pasarilor care se intorc din tarile calde.Pomii cu frumoasa lor tulpina inflorita si mirosul inbietor al florilor sunt bucuria eterna a copiilor si al albinelor mireasma imparfumata.Vantul aduce de departe mirosul placut al primaverii si fericire in sufletul tuturor vietuitoarelor,o zana cu o rochie de flori miresmate si coroana impletita an flori ,in sufletele noastre aduce iubire si caldura sufleteasca .Ce frumoasa este primavara prea mult asteptata!!!!!!!
Alte întrebări interesante