Limba română, întrebare adresată de siminasolonariu, 9 ani în urmă

cine ma poate ajuta la romana de clasa a 7 
Demostrati ca fragmentul Amintiri din copilarie este o opera lirica
va rog frumos multumesc


Morwanneg: Esti sigur ca iti cerea sa demonstrezi ca e opera lirica?
Utilizator anonim: Mai învaţă să scrii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dumioana
1
opera lit. amintiri din copilarie de i. creanga este o opera lirica deoarece autorul isi exprima in mod direct gandurile si sentimentele cu ajutorul eului liric si al fg. de stil.
formele sub care apare eul liric sunt:interjectii(ex din text),verbe si pronume la persoana1(ex din text),subst in vocativ (ex),punctuatie expresiva(ex) si adjective dem.
 deasemene apar si o multitudine de fg de stil: epitete (ex),inversiuni,personificatii,enumeratii,comparatii,hiperbole(la toate ex din text)
imaginile artistice ajuta la infrumusetarea textului:vizuale,auditive,dinamice,olfactive(la toate ex din text)
titlul,exxprimat prin substantive ,cu functie sintactica de complement si atribut,arata dorul si melancolia autorului fata de copilaria indepartata.
(aici comentezi un epitet.)
datorita trasaturilor prezentate mai sus,opera lit.amintiri din copilarie de i cranga apartine genului liric
             GATA

Utilizator anonim: opera lit. amintiri din copilarie de i. creanga este o opera lirica deoarece autorul isi exprima in mod direct gandurile si sentimentele cu ajutorul eului liric si al fg. de stil.
formele sub care apare eul liric sunt:interjectii(ex din text),verbe si pronume la persoana1(ex din text),subst in vocativ (ex),punctuatie expresiva(ex) si adjective dem.
Răspuns de petrw
1
amintiri din copilarie este mai mult ca sigur opera epica.Deci poti spune ca exista personaje,moduri de expunere,momentele subiectului,indici spatio-temporali,actiune si conflict.
Alte întrebări interesante