Engleza, întrebare adresată de stufe, 8 ani în urmă

cine ma poate ajuta si pe mine cu traducerea textului acesta?
multumesc

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sesilia123
2

Spunea că îmi pare rău nu este ceva care vine ușor pentru mulți oameni. Știu că nu am putut de mult timp. Eram prea auto-drept și arogant pentru a putea să-mi cer scuze. Am învățat cum să se comporte așa de tatăl meu, și apoi mi-am întâlnit meciul - un prieten care ma făcut să mă uit la propriile mele acțiuni. Acum am învățat că nu numai că facem greșeli cu toții, ci cât de mare este darul să le admitem și apoi să ne cerem și scuze.

Desigur, nu toți scuzele sunt puternice. Britanicii tind să spună prea rău prea des, ca o modalitate de a plăcea altor oameni. Este glib și fără sentiment real, dar este o formulă politicoasă în anumite situații sociale. Puternicul rău este despre comunicarea reală - este sinceră și sinceră. În mod tradițional, în Marea Britanie, spunându-mi că pare rău a fost luată pentru a însemna a se retrage, a pierde argumentul sau a fi slab - cu siguranță am fost vinovat că am gândit acest lucru în trecut. Dar există semne reale că vremurile se schimbă. "Ca societate știm mai multe despre psihologie", spune consilierul Paula Hall. "Învățăm că acest lucru îți pare rău este să te lași vulnerabil, ceea ce este de fapt un semn al puterii, nu al slăbiciunii. Învățați din experiență că spunea că îți pare rău că mă sporește respectul față de tine, mai degrabă decât să-l diminuezi".

Bărbații obișnuiau să fie răi, spunându-le, dar se schimbă. "Bărbații au fost încurajați să fie implicați și singuri", spune Paula. "Dar acum este văzut ca bine ca bărbații să-și schimbe mintea, ceea ce înseamnă că mai mulți dintre ei sunt în măsură să recunoască că au greșit și să-și pară rău". Pe de altă parte. femeile au tendința de a-și pară rău prea des pentru că le era frică de rănirea sentimentelor oamenilor. "

"Nici asta nu mai este cazul", spune Paula. "Femeile devin tot mai increzatoare, astfel incat sunt mai putin dornici sa se grabeasca in pozitia de a spune rau cand nu au facut nimic gresit".

Când vine vorba de scuze, echilibrul puterii se schimbă, de asemenea, între părinți și copii. În trecut, spunându-mi că este o stradă cu sens unic. Copiii au spus că le pare rau și părinții nu au făcut-o. Cu toate acestea, o nouă generație de părinți a reevaluat scuze. "Suntem mult mai dispuși acum, ca o cultură, să-i spunem rău copiilor noștri", confirmă expertul în relații Ben Renshaw.numai jumatate de text am tradus sorry



stufe: multumesc :*
LORELOREDANA2020: BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
LORELOREDANA2020: ESTI PERFECTA LA ENGLEZA
Alte întrebări interesante