Engleza, întrebare adresată de Crisstia, 9 ani în urmă

Cine poate să îmi facă un referat la Thanksgiving and the Pilgrim Fathers. Vă rog! ❤️

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MirceaZeu
1
Referatul este .....
  
       In anul 1621,la un an dupa sosirea in Lumea cea Noua (America), tatii Pilgrim stau la masa si mananca prima masa de Ziua Recunostintei. Cine sunt acesti oameni? Si pentru ce multumesc? Tatii Pilgrim erau un grup de o suta de oameni care au parasite Anglia din motive religioase.Si pentru ca si-au dorit o viata simpla si pura, nu bogatia decoratiunilor si ale bisericilor si nici aroganta preotilor, au fost denumiti Puritani.In acea perioada, cand James I conducea Anglia, nimeni nu credea in toleranta religioasa, si prin urmare, puritanii erau amendati, incarcerati si izgoniti din tara. Data de  16 septembrie 1620, I-a gasit in portul Plymouth, imbarcandu-se intr-un vechi vapor pe nume Mayflower, pentru a traversa Oceanul Atlantic catre Lumea cea Noua. Calatoria a fost una dificila si plina de pericole. De la valurile mari ale Oceanului pana la rezervele mici de apa si mancare, au transformat calatoria Pilgimilor intr-un cosmar.

Din fericire,   o bucata mai mare de plaja li s-a aratat in cea de-a 65-a zi. Infometati, speriati si bolavi , au decis sa acosteze si sa instaleze un camping acolo, in zona de nord, pe o fasie care le-a fost oferita de compania Virginia (care este acum statul Massachusetts) Dar fericirea pe care au simtit-o de cum au pasit pe tarm, a fost de scurta durata. Era iarna atunci cand au sosit. Aveau foarte putina mancare ramasa si niciun acoperis deasupra capului, fiind inconjurati doar de gheata, vant taios si furtuni violente. Prin urmare, oamenii se imbolnaveau si mureau unul dupa altul. Cand totul in jur parea atat de ostil pentru atat de slabitii si deziluzionatii Pilgrimi, ceva neasteptat s-a intamplat. Niste localnici Americani-Indieni au venit sa ii ajute. Le-au cumparat acestora curcani si porumb si alt joc ciudat. Le-au aratat deasemenea si cele mai bune locuri in care sa pescuiasca si sa vaneze.

Astazi, in a patra Marti a lunii Noiembrie, americanii celebreaza impreuna in familie aceasta zi a Recunostintei. Este un moment traditional in care ei ii multumesc lui Dumnezeu pentru toate lucrurile pe care le au.




Alte întrebări interesante