Engleza, întrebare adresată de Mihai2034, 8 ani în urmă

Cine poate sa imi traducă în Romana textul acesta va rog?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

                                           Uragane solare

Poate un uragan solar pe soare să devină o ameninţare pentru Pământ?

1 Cum e vremea în spaţiu? Cea mai multă parte a vremii în spaţiu este rezultatul activităţii pe soare. Soarele este o stea activă care constant eliberează energie numită radiaţie. Această energie poate provoca furtuni care duc la explozii solare. Furtunile foarte puternice produc nori de energie care călătoresc rapid prin spaţiu şi câteodată spre Pământ.

2 Când o astfel de energie puternică loveşte atmosfera Pământului perturbă energia Pământului. Rezultatele pot fi eşecul electronicii, sateliţi şi sisteme de alimentare electrică. În 1989, o mică furtună solară a lovit deasupra estului Canadei provocând o pană de curent masivă. Cea mai mare furtună solară cunoscută a avut loc în 1859. Multe mecanisme s-au oprit din lucrat dintr-o dată. Oamenii de ştiinţă spun că asemenea uragane solare se întâmplă la fiecare 150-200 de ani. Un uragan solar izbind Pământul în înalta tehnologie de azi a lumii poate provoca o mulţime de daune şi să fie foarte costisitoare.

3 Din fericire, o furtună solară de obicei durează mai multe zile pentru a ajunge pe pământ şi oamenii de ştiinţă sunt capabili să monitorizeze activitatea soarelui cu telescoape solare. Centrele meteorologice spaţiale observă vremea solară şi recomandă modalităţi de pregătire în cazul unui uragan solar.



Mihai2034: Mulțumesc
Utilizator anonim: Cu plăcere.
Alte întrebări interesante