Engleza, întrebare adresată de kaassandra, 9 ani în urmă

cine poate sa imi traduca textul cu BATMAN?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de steffystef
2
'Bine gandit, Batman'
Fraza, facuta faimoasa de Partenerul lui Batman -Robin, este uneori folosita de oameni pentru a felicita pe cineva care a avut o idee buna. Ar putea cu siguranta sa fie spusa producatorilor filmului Batman.
Batman a avut succes de la inceput. In ciuda faptului ca a avut o competitie puternica(serioasa) din partea Indiana Jones and the Last Crusade, Star Treck V si ghostbusters II, Batman a intrat in cartea recordurilor ca primul film care a adunat 100.000.000 dolari in 10 zile. Succesul lui imens nu a fost o surpriza: detinatorii cinema-urilor au raportat ca fanii cumparau bilete la alte filme doar ca sa poata vedea promovarea de 90 de secunde a filmului Batman.
Dar nu totul a decurs cum ar fi trebuit: sefii studioului au fost foarte ingrijorati de costul filmului. Doar ansamblul filmului a costat mai mult de 3.000.000 de dolari. A fost al doilea cel mai mare ansamblu facut vreodata pentru un film.
 
In spatele scenelor

Chiar si cu un mega ansamblu, modele au fost folosite adesea ca un adoas, ca de exemplu cand se filmau scenele Batwing. Cea mai complicata scena din film a fost cea in care Batwing s-a prabusit pe scarile Catedralei Gotham-ului. 4 camere au fost folosite in acelasi timp.
Batcar-ul (masina lui Batman) a fost de asemenea o problema mare. Facuta din 2 Chevrolet Impalas 1968 si bucati de avioane de lupta, era foarte greu de controlat. Aproape ca a calcat o fata, iar Batman isi prindea mereu urechile cand se inchidea capota!
Costumul lui Batman avea probleme lui de asemenea. Unele dintre cele 24 de glugi ale lui batman erau mai comfortabile decat altele, dar nici una nu ii permitea actorului Michael Keaton sa vada in parti, In plus, toate il faceau aproape surd.
Costumele erau din ca o armura din latex care simula muschii. Simtindu-se incins si deranjat in tot cauciucul, Keaton ar arunca lucruri si ar lovi mobila de frustrare. Aceasta a fost o adevarata provocare: pelerina pe care o purta cantarea 11 kg.
Fata inamicului lui Batman, Joker, era facuta din bucati sintetice modelate pe structura musculara a actorului Jack Nicholson. Venea perfect, ca o a doua piele. Dar era atat de alba incat arata fara forma pe film! Aristii make-up au trebuit sa adauge efecte de umbra.
Deci, a fost producerea filmului o idee buna? Cu siguranta a fost. Nu numai filmul si continuarile lui s-au dovedit a fi un succes comercial urias, ci si accesorile lui Batman au devenit lucrul pentru oamenii tineri si coloana sonora a lui Prince Who can you trust?(Pe cine poti sa crezi?) a fost numarul unu.                       

kaassandra: multumesc foarte mult!!!
steffystef: Cu placere!! :)
Alte întrebări interesante