Cine poate sa ma ajute?))
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Ex11. Δ=-6, deci ecuatia este, x³-2x²-x-4=-6, ⇒ x³-2x²-x-4+6=0 ⇒x³-2x²-x+2=0 ⇒ (x³-x)-2(x²-1)=0 ⇒x(x²-1)-2(x²-1)=0 ⇒(x²-1)(x-2)=0 ⇒(x-1)(x+1)(x-2)=0
Deci solutiile sunt -1; 1; 2, atunci ma=(-1+1+2):3=2/3
Ex12. Δ=-2x²+6x-4.
Obtinem inecuatia -2x²+6x-4>0. Δ'=6²-4·(-2)·(-4)=36-32=4>0
x1=(-6+2)/(2·(-2))=1; x2=(-6-2)/(-4)=2
Deoarece a=-2<0, obtinem x∈(1; 2).
Anexe:
paola1234:
mersi foarte mult :)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă