Biologie, întrebare adresată de gabi89053, 8 ani în urmă

cine poate să-mi spună câteva informații despre cancer și obezitate.Dau coroana.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ella6584
1

Răspuns:

Cancerul este un grup de boli. El implica dezvoltarea anormală a celulelor cu potențial de a invada sau a răspundi și în alte părți ale corpului.

Obezitatea este o creștere exagerată a greutății corporale. Este cauzată din cauza acumulării unor cantități mari de grăsimi în țesutul subcutanat și în jurul viscerelor.

Explicație:

Sper ca te-am ajutat :))


gabi89053: mulțumesc
gabi89053: Mai aștept și alte răspunsuri.
ella6584: cu drag
Răspuns de denisxgame
1

Răspuns:

Cancerul este o boala care reprezinta o anomalie la nivel celular a unui organ .

Acesta,indiferent de organ, se formeaza in timp si la inceput nu da semne (dureri) .

In fiecare organ celulele mor si se renasc aprope constant,de aceea codul lor genetic trebuie rescris de fiecare data . Din moment ce acest lucru se intampla,exista fara gres si momente in care codul este scris gresit (anomalie) . De obicei sistemul imunitar scapa de aceste celule 'gresite' in primele momente de la creerea lor,INSA,exista sanse ca,mai ales la persoane cu sistem imunitar slab,acestea sa fie omise. Daca acest lucru se intampla,acestea vor creea altele cu acelasi cod gresit,practic in numar mare facand functiile organului 'infectat' sa nu mai functioneze.

Dace nu este tratat la timp,acesta se poate chiar raspandi la organe adiacente si sa creeze in stagiile lui finale moartea .

Obezitatea reprezinta o boala care se caracterizeaza prim prisma faptului ca se refera la un organism cu tesuturi adipoase in exces .

Tesuturile adipoase sunt compuse din multe (daca nu chiar complet compuse) din celule pline de grasime .

Obezitatea,ea insasi fiind o boala,creeaza alte boli,cum ar fi : probleme cardiace ( hipertensiune,etc..),diabet zaharat de tip 2 (insulino-independent) sau probleme locomotorii .

Romania este pe locul 2 in Uniunea Europeana in topul deceselor cauzate de boli cardio-vasculare .


gabi89053: mulțumesc pentru răspuns.
denisxgame: Cu placere
Alte întrebări interesante