Istorie, întrebare adresată de biancastanculescu, 8 ani în urmă

Cine raspunde corect are 100 puncte dar sa răspundă la toate sunt pana joi multumesc

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paraschivagabriela8
1

3- Pe vrea comunismului Romania se confruntă cu o criză economică de aceea existau rații la electricitate și alimente! Nicolae si soția sa Elena Ceaușescu erau totusi mereu la 4 ace, niciodată nu ieseau din casa ne bine pusi la punct. El mereu era îmbrăcat într-un costum de stofă, iar ea era un simbol al frumuseții in perioada comunistă nicio femeie nu se compara cu ea!

4- Mişcarea lină spre democratizare, cu formarea unei republici socialiste parlamentare sau prezidenţiale şi care "este pentru noi preferabil".

Mini-crize care obligă partidele conducatoare să faca concesii Opoziţiei, situaţie care "în final pregăteşte terenul abandonării socialismului".

 

Menţinerea sistemului şi suprimarea activităţii politice şi sociale a opiniei publice, drum care "nu exclude în viitor rezolvarea violentă a situaţiei de criză printr-o explozie socială cu consecinţe de nebănuit pentru politica internă şi externă a ţării".

 1

pana in 1989

- întreruperea electricități

- obiecte vestimentare prea scumpe sau deloc

- elevi, studenți, intelectualii si oameni de rând munceau cot la cot acest proces se numea "munca patriotică"

- siguranța unui loc de munca

după 1990

- nu mai exista rația la alimente

- intelectualii au fost puși la locul lor de drept

- a început să intre si in Romania obiecte de import si preturile au început să scadă

2 Pe timpul lui Nicolae Ceaușescu hrana era repartizată, oameni stăteau la rândurilor imense pentru aș procura porția de carne,lapte,ouă, etc, si toate acestea erau date pe baza de cartela! Seara electricitatea era întreruptă, oameni își cumpărau haine de 2 ori pe an: de Paști si de Crăciun si daca erai elev înaintea anului școlar!

Sper că am reusit sa te ajut !

Alte întrebări interesante