Geografie, întrebare adresată de liviu055, 7 ani în urmă

Cine se pricepe bine la geografie și mă poate ajuta și pe mine la aceste exerciții vă rog mult ,dau Coroniță !!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns:

Ca sa iti poata raspunde cineva, ar trebui sa ii mentionezi de unde esti. Eu iti pot raspunde raportandu-ma la orasul in care locuiesc.

Am  sa iti raspund totusi, incepand in primul rand cu definitia INFRASTRUCTURII  SOCIALE, pentru a cunoaste ce trebuie sa scrii mai departe.

Asadar, infrastructura socială poate fi definită în linii mari ca construcția și întreținerea unor facilități care susțin serviciile sociale. Tipurile de infrastructură socială includ asistența medicală (spitale), educația (școli și universități), facilități publice (locuințe comunitare și închisori) și transport (căi ferate și drumuri).

De exemlu,

-Un grup de cca 3.500 de persoane care solicitã consiliere, asistenta socialã sau medicalã în functie de gradul cu care sunt înregistrati ( 20% persoane cu handicap de  grad I, 70 % cu handicap de grad II si 10% persoane cu handicap de grad III).  Cantina de ajutor social deserveste grupuri de locuitori fãrã venit, cca. 450 de ersoane,asigurând serviciul la domiciliu pentru persoanele care nu se pot deplasa.

- Din punct de vedere al structurii economice, industria si constructiile reprezintã 22,5%, în timp ce sectorul tertiar se situeazã la 77,5%.

Pe teritoriul municipiului îsi desfãsoarã activitatea 13764 de societãti comerciale  din care 12631 au capital integral românesc, 613 au capital integral strain, iar 520  sunt înregistrate cu capital mixt. Firmele strãine sau partenere reprezintã 17 tãri din care 8 din Uniunea Europeanã.

-  asistarea potențialilor investitori, la cerere, cu toate informațiile necesare pentru demararea unei afaceri în județul X, precum și în etapa de implementare (identificare terenuri, asistare în obținerea de avize, acorduri și autorizații, asigurare acces și utilități - în parteneriat cu proprietarii rețelelor, recrutarea de personal etc.);

- organizarea de târguri locuri de muncă și cursuri de formare profesională în ocupațiile pentru care există cerere, în

parteneriat cu unități de învățământ și de formare profesională acreditate

Acestea sunt doar  cativa itemi, o parte infima dintr-o infrastructura sociala a unui oras   si strategia de dezvoltare pe o perioada data de timp!!!


liviu055: Spune la general dacă poți sau despre orașul tău
Komisarul: Asteapta putin!
liviu055: Bine
liviu055: Aștept cât timp este nevoie
Komisarul: ok!
Komisarul: Bineinteles ca sunt parti copiate deoarece nu poti realuza singur o infrastructura sociala a unui oras in dezvoltare
Komisarul: Daca stii sa realizezi, chiar ye rog sa il ajuti. Altfel... nu vad rostul comentariului
Alte întrebări interesante