Cine stie la istorie dau coroană ?!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Comunismul este o ideologie și mișcare filosofică, socială, politică și economică al cărei scop final este înființarea unei societăți comuniste, și anume o ordine socioeconomică structurată pe ideile de proprietate comună a mijloacelor de producție și absența claselor sociale, a banilor și a statului.
Fascismul este o formă de ultranaționalism autoritar de extremă dreapta caracterizat prin puterea dictatorială, suprimarea forțată a opoziției și regimentarea puternică a societății și a economiei care a devenit cunoscută în Europa de la începutul secolului al XX-lea.
Nazismul este ideologia și practicile asociate cu Adolf Hitler și Partidul Nazist similar fascismului.
Comunism: De la fiecare în funcție de capacitatea sa, la fiecare în funcție de nevoile sale. Accesul liber la articolele de consum este posibil datorită progreselor tehnologice care permit super-abundența. Toți oamenii sunt la fel și, prin urmare, clasele nu au nici un sens. Guvernul ar trebui să dețină toate mijloacele de producție și terenuri și, de asemenea, orice altceva. Oamenii ar trebui să lucreze pentru guvern, iar producția colectivă ar trebui redistribuită în mod egal.O societate comunistă este apatridă, fără clasă și guvernată direct de popor. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost niciodată realizat. În practică, acestea au fost de natură totalitară, cu un partid central care guvernează societatea.
Fascism:Statul trebuie să câștige glorie prin cucerire constantă și război. Trecutul a fost glorios, și că statul poate fi reînnoit. Individul nu are nici o valoare în afara rolului său în promovarea gloriei statului. Filozofiile variau în funcție de țară. Uniunea între întreprinderi și stat, statul spunându-le afacerilor ce să facă, cu proprietate nominală privată. Corporatismul în Italia, național-socialismul în Germania. Planificarea centrală a economiei naționale. Redistribuirea bogăției (nazistă). Un lider carismatic are autoritate absolută. Adesea simbolul statului. Consilierii Guvernului sunt, în general, aleși prin merit, mai degrabă decât prin alegeri.
Bafta!