Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

cine stie. va rog dau coroana repede acum ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dulcicadulcica231
0

Răspuns:

In aceasta dimineata ma trezesc si ma pregatesc de scoala. ziua incepuse bine. Soarele galben rasarea, afara era putin racoare si roua de pe iarba se usca incetisor.

In drum spre scoala, un miorlait mic ma abate din drum si merg destul de curios/a spre o cusca din carton cam galagioasa. acolo se ascundeau trei puisori de pisica mici cat un pumn. dupa ce ii numarasem, imi dau seama ca sunt sapte. unul mai mic si mai infometat de culoarea noptii, atat de inchis era, se apropie cu boticul sau rece de mana mea. de drag, scot din ghizdanul meu sandwich.ul pregatit de mama. fiecare din puisori primeste cate o bucatica de paine cu salam si unt. acum, dupa ce se chinuisera sa manance painea, li se facura somn. de mila, ii iau cu mine si ii duc acasa. mama, mirata de faptul ca ma vazu intrand pe usa ma intreaba:

- Ce s-a intamplat? Si ce Doamne sfinte e in cutia aceea murdara?

- Cand eram in drum spre scoala am auzit mieunaturile acestor pisoi. i-am hranit si acum li s-a facut somn. Putem sa-i pastram?

- Ai facut un lucru bun, dar nu putem sa ii tinem pe toti.

Suparat/a, imi iau rucsacul in spinare si ma indrept din nou spre scoala ca sa nu intarziu. Totul a fost destul de bine, am luat nota 10 la matematica, la ora de desen am fost laudat/a cu desenul meu cu pisoiasii din cutie si la ora de romana am inteles tot ceea ce ne-a invatat doamna.

La ora 13, cand am terminat toate orele, am auzit o pisica care mieuna si tot cauta ceva in locul unde fusese cutia cu pisoiasi. era mama pisoilor. arata ca ei, era frumoasa, avea blana gri si moale, ochii albastrii si se freca de picioarele mele. Am luat-o sub brat si am mangaiat-o pana am ajuns in curte. Acolo ma astepta mama cu 10 pisoi mici. mai gasise ea inca 3.

- Uite, ea cred ca e mama pisoilor, cauta nebuneste ceva unde era inainte cutia.

- Eu i-am spalat pe fiecare si i-am pus sa doarma. acum sunt mai voiosi, si am mai gasit inca 3 pisoiasi care erau pe moarte, in colturile cutiei.

Pisoii si mama pisoilor au mai stat la mine cam 2 luni, au mai crescut si acum erau foarte voiosi. Dupa am aflat ca erau pisoii unei vecine, dar ea nu ii mai voia, asa ca i-a pus acolo ca sa ii ia cineva. Am surprins-o si pe bunica cu 2 pisoiasi, inca 2 vecini batranei care nu aveau nepoti cu 5 pisoi si eu si mama am ramas cu trei pisoi, Ochisor, Negreala si Cutiuta. Ochisor avea niste ochi superbi, Negreala era atat de negru incat nu il vedeai noaptea si Cutiuta era un pisoias aproape mort, care statuse atat de lipit de cutie incat el a fost gasit ultimul.

Alte întrebări interesante