Biologie, întrebare adresată de danielagabriel52, 8 ani în urmă

Cine știe, va rog, dau coroana, repede, acum. Despre PREVENIREA POLUĂRI AERULUI la modul 2 va rog sa fie de 2 pagini jumate ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kattyy2003
1

Răspuns:

Datorită tehnologiei și renunțării treptate la utilizarea combustibililor fosili cu capacitate de poluare mare în multe țări, calitatea aerului s-a îmbunătățit.

Cu toate acestea, există în continuare un număr mare de persoane care sunt afectate în mod negativ de poluarea aerului, îndeosebi în orașe.

Având în vedere complexitatea acestui aspect, combaterea poluării aerului impune luarea unor măsuri coordonate la mai multe niveluri. Pentru a asigura implicarea cetățenilor, este esențial ca acestora să li se furnizeze informații de actualitate într-un mod accesibil. Îmbunătățirea calității aerului nu ar aduce beneficii doar sănătății umane, ci ar contribui și la abordarea schimbărilor climatice.

Proasta calitate a aerului are și un impact economic considerabil, ducând la creșterea costurilor medicale, la reducerea productivității lucrătorilor și provocând daune solului, culturilor, pădurilor, lacurilor și râurilor. Cu toate că poluarea aerului este deseori asociată cu vârfuri și episoade de poluare, expunerea pe termen lung la doze mai mici constituie o amenințare și mai gravă la adresa sănătății umane și a naturii.

(Dacă ai nevoie de niște informații despre poluanții din aer:

Este posibil ca dioxidul de carbon să fie cel mai important factor care determină încălzirea globală și schimbările climatice, însă nu este singurul. Mulți alți compuși gazoși sau particule, cunoscuți sub denumirea de „poluanți cu efect nociv asupra climei”, influențează cantitatea de energie solară (inclusiv căldură) reținută de Pământ. De exemplu, metanul reprezintă un poluant extrem de puternic cu efect nociv asupra climei, precum și un poluant atmosferic legat de activitățile agricole, strâns legat de producția animală și de consumul de carne.)

Masurile pentru prevenirea poluării aerului:

Măsurile luate pentru reducerea emisiilor de poluanți aduc beneficii atât sănătății umane, cât și climei.

(Poluarea atmosferică nu se manifestă la fel peste tot în lume. În atmosferă sunt eliberați diferiți poluanți dintr-o mare varietate de surse. Transportul rutier, agricultura, termocentralele, industria și gospodăriile sunt cele mai mari surse de poluanți atmosferici din Europa.

Odată ajunși în atmosferă, acești poluanți se pot transforma în poluanți noi și se pot răspândi. Elaborarea și punerea în aplicare a unor politici de abordare a acestei complexități nu sunt sarcini ușoare.)

Având în vedere diversitatea surselor în ceea ce privește răspândirea geografică și activitatea economică, trebuie să se ia măsuri la diferite niveluri. Convențiile internaționale pot viza reducerea cantității de poluanți eliberate în atmosferă, însă în absența măsurilor locale — precum campaniile de informare, eliminarea din orașe a vehiculelor cu capacitate de poluare mare și deciziile de planificare urbană — nu vom reuși să valorificăm toate beneficiile eforturilor noastre.

De asemenea, această diversitate înseamnă că nu există o soluție universală pentru poluarea aerului. Pentru a reduce expunerea și efectele nocive ulterioare, autoritățile trebuie să își adapteze măsurile pentru a reflecta factorii locali, precum surse, demografie, infrastructură de transport și economie locală.

(Exeple cu ce s-a întâmplat în trecut:

Cu toate acestea, în trecut au fost promovate anumite măsuri care ar fi trebuit să aducă beneficii, printre altele, schimbărilor climatice, care au avut însă un impact negativ neintenționat asupra calității aerului. De exemplu, multe țări au promovat utilizarea vehiculelor diesel, însă s-a dovedit ulterior că acestea emit niveluri ridicate de poluanți atmosferici. În mod similar, promovarea arderii materialului lemnos regenerabil în unele zone ale Europei a condus, din păcate, la niveluri ridicate de particule în suspensie în aer la nivel local. Trebuie să învățăm din aceste exemple și să ne asigurăm că toate consecințele măsurilor pe care alegem să le punem în aplicare sunt înțelese corect și sunt luate în considerare.)

Sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante