Arte, întrebare adresată de Jmecheras, 9 ani în urmă

Cineva sa ma ajute!
Am un eseu peste 3 zile pentru ora de desen. NU PLECA! Stiu ca ti se pare o cerinta stupida, sau mai degraba o materie stupida, dar chiar am nevoie de ajutor, stau de 3 zile si tot procrastinez in loc sa fac eseul tampit, dar pur si simplu nu suport materia asta.
Daca ai citi pana aici, permitemi sa ajung odata la cerinta.
Am nevoie sa imi scrii o pagina jumate (ma multumesc si cu una :D) despre curentul pop art, mai precis, despre artistul Roy Lichtenstein. O scurta biografie, selecteaza 2-3 opere "artistice" si comenteaza cat de mult/putin vrei, la sfarsit adauga cateva informatii banale despre moartea lui, si tadaaaaa, ai terminat tema super distractiva a unui umanist din clasa a 11ea (trebuia sa raman la mate info).
Ei bine, daca te intereseaza, ajutorul oferit este bine venit, poate te ajut eu la ceva in viitor.

Mersi mult ca ai citit pana la capat ^^

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dally611
2
Artistul american Roy Lichtenstein sa nascut in New York, pe 27 octombrie 1923, și a crescut pe Upper West Side din Manhattan. In 1960, Lichtenstein a devenit o figură marcantă a noii mișcări Pop Art. Inspirat de reclame și benzi desenate, Lichtenstein luminoase, lucrări de grafică parodiat cultura populară americană și ea însăși lumea artei. A murit la New York pe 29 septembrie din 1997.
Anii timpurii
Roy Fox Lichtenstein sa nascut pe 27 octombrie 1923, în New York City, fiul lui Milton Lichtenstein, un succes dezvoltator imobiliar, si Beatrice Werner Lichtenstein. Ca un băiat în creștere pe Upper West Side din Manhattan, Lichtenstein a avut o pasiune atât pentru știință și cărți de benzi desenate. În adolescență, el a devenit interesat de arta. El a luat cursuri de acuarela la Parsons School of Design din 1937, iar el a luat cursuri de la Liga Studenților Arta în 1940, studiind cu american realist pictor Reginald Marsh.
Dupa absolvirea Scolii Franklin pentru Boys în Manhattan în 1940, Lichtenstein a participat la Ohio State University din Columbus, Ohio. Studiile sale colegiu au fost întrerupte în 1943, când a fost elaborat și trimis în Europa pentru al doilea război mondial.
După serviciul său din timpul războiului, Lichtenstein a revenit la Ohio State în 1946, pentru a termina gradul său de licență și master-grad, atât în ​​artele plastice. El a învățat pe scurt la Ohio State înainte de a trece la Cleveland și să lucreze ca un designer de fereastră de afișare pentru un magazin, un designer industrial si instructor comercial-art.
Până la sfârșitul anilor 1960, Lichtenstein a oprit folosind surse de carte de benzi desenate. In 1970 sa se concentreze a apelat la crearea de picturi care se face referire la arta de maeștri începutul secolului 20, cum ar fi Picasso, Henri Matisse, Fernand Leger și Salvador Dalí. In anii 1980 si anii '90, el a pictat și reprezentări ale unor moderne interioare casei, brushstrokes și reflecții oglindă, toate în mărcile comerciale, stilul său de desene animate-ca. De asemenea, el a început să lucreze în sculptură.

In 1980, Lichtenstein a primit mai multe comisii pe scară largă majore, inclusiv o sculptura de 25-picior-mare intitulat "brushstrokes în zbor" pentru Port Columbus International Airport în Columbus, Ohio și o pictură murală cu cinci etaje, înalt pentru holul Equitable Tower din New York.

Lichtenstein a fost angajat la arta lui până la sfârșitul vieții sale, de multe ori petrec cel puțin 10 ore pe zi, în atelierul său. lucrarea lui a fost achiziționată de importante colecții muzeale din întreaga lume, iar el a primit numeroase diplome de onoare și premii, inclusiv Medalia Națională de Arte în 1995

Sper ca te-am ajutat! :)))

Alte întrebări interesante