Biologie, întrebare adresată de sara130, 9 ani în urmă

circulatia la caracatite

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Avesome
1
Caracatita consuma crabi, creveti vii, melci, pesti mai mici (lenti), scoici, moluste si stridii. Ideal este sa fie vii, insa poti sa-i dai si creveti sau moluste congelate, cu conditia sa le manance imediat.

Pentru o alimentatie sanatoasa este recomandat sa mai ai la dispozitie un acvariu special cu melci, creveti sau crabi, pe care sa ii oferi caracatitei sub forma de hrana proaspata.


Caracatița (Octopus) este un gen de moluște cefalopode. Corpul are forma unui sac. Capul prezintă doi ochi mari, o coroană de brațe (8-10), numite tentacule, prevăzute cu ventuze, și o gură cu fălci tari. Corpul este acoperit de o „manta”. Nu are o cochilie propriu-zisă, ci o urmă de cochilie numită „os de sepie”. Caracatițele se hrănesc cu crustacee, pești etc. În corp, caracatița are o glandă plină cu un lichid brun (asemănător cu cerneala), care, eliminat în apă, o ajută să se apere de dușmani. Majoritatea caracatițelor folosesc această substanșă, atunci când sunt urmarite. Reprezentantul tipic al acestui gen de moluște este caracatița-comunăOctopus vulgaris. Caracatițele sunt pescuite pentru carnea lor foarte apreciată în gastronomie

Avesome: Organismul caracatitei este dotat cu 3 inimi. Primele 2 se ocupa exlusiv de circulatia sangelui exclusiv la branhii. Cea de-a treia are rolul de a pompa sange in intreg corpul animalului.
Alte întrebări interesante