Limba română, întrebare adresată de dionisiebulat, 8 ani în urmă

Citește anunţul. Identifi că stilul de care ţine. Transformă textul
în unul narativ (povestire, schiţă).
Dăruiesc pisoiaș de rasă europeană, cu păr scurt, în vîrstă de trei
luni, tigrat, cu ochișori verzi, foarte vorbăreţ, curat, cuminte și priete-
nos, tandru și jucăuș. Telefon de contact: 123456789.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
14
  Textul aparține stilului publicistic, fiind un anunț în care se oferă informații, se regăsesc date personale exacte, precum numărul de telefon. Anunțul este destinat marelui public interesat de adopțiile de animale.

  Povestire:

  Îmi aduc aminte cu drag de primul meu pisoiaș, care mi-a făcut zilele mai frumoase și haioase. L-am primit cadou de la părinții mei, într-o zi frumoasă de vară. 
  Era un pisoi de rasă europeană, avea părul scurt și nu avea mai mult de trei luni. Pentru că era tigrat, i-am pus numele Tigri. Ochișorii lui verzi m-au cucerit din prima clipă! Nu cred că există motan ca Tigri, atât de vorbăreț, cuminte și jucăuș! Nu stătea un moment liniștit și se juca cu absolut orice! Casa noastră era terenul lui de joacă, spre disperarea mamei, care deja observase zgârieturile de pe canapea. Veselia lui ne molipsea pe toți, iar dintr-o familie liniștită și monotonă uneori, am devenit o familie mereu glumeață, fericită! Totuși, avea momente în care era tandru și prietenos, trăsături care îmi lipsesc cel mai mult! Din păcate, când a mai crescut și am observat că are nevoie de natură, am hotărât să îl ducem la țară, la bunici. Bunicii l-au adoptat cu drag și l-au îndrăgit și ei. 
   Nu o să îl uit niciodată pe pisoiașul meu și îmi vor lipsi întotdeauna jocurile sale din casă.
Alte întrebări interesante