Limba română, întrebare adresată de andreeailinca, 9 ani în urmă

Citeste cu atentie continuarea : Ei , uimiti de marimea si de frumusetea diamantelor si voind sa le aiba , rspunsera regelui cu laude mari , ridicandu-l care mai de care deasupra tuturor eroilor istoriei ; sfarsira prin elogii prin care sa laude puterea si marirea lui Dumnezeu . Regele era multumit si , scotand cate un inel , il dete fiecaruia pe rand , dupa cum vorbise . Al cincilea tacea mereu . ---Dar tu , ii zise regele , ce crezi despre mine ? Si de ce taci? Incearca sa continui povestea cu cateva propozitii ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tomabianca58
1
-Sa-mi fie cu iertare, maria ta, dar nu exista cuvinte care sa descrie bunatate si marinimia intruchipate de dumneavoastra. Eu, o simpla sluga credincioasa, nici nu pot sa-mi ridic ochii la inaltimea maiestatii voastre, datorita faptului ca va apreciez atat de mult milostenia aratata fata de noi, slugile dumneavoastra, asa ca nu-mi pot dori decat sa va slujesc cu credinta in continuare, de acum inainte!
  Regele, privind mirat,dar in acelasi timp cu blandete raspunse:
- De acum nu vei mai fi o simpla sluga, ci te voi ridica la un rang mai inalt. De acum vei fi cancelarul meu regal, deoarece atata smerenie, modestie si credinta nu poate fi rasplatita doar cu aur si bijuterii care trec la un moment dat, ci cu un loc langa mine,care le intrece pe acestea de mii de ori.

Sper ca ti-am fost de folos! 
Coronita?!!! :)))))
Alte întrebări interesante