Studii sociale, întrebare adresată de floreaelena195, 8 ani în urmă

citește cu atenție enunțurile de mai jos și notează A dacă ești de acord sau NU daca nu ești de acord.Argumentează fiecare​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mela11072009
1

Răspuns:

1. DA. (pentru că sunt frumoase)

2. NU. (pentru ca toți suntem oameni)

3. NU. (deoarece a tolera=a suporta pe cineva)

4.NU. (deoarece toți avem dreptul la opinie)

Sper te-am ajutat:-)

Răspuns de adresaana
1

Răspuns:

1. DA. Păstrând tradițiile și obiceiurile arătăm prețuire generațiilor care ne-au precedat și păstrăm pentru generațiile viitoare activități frumoase, motivaționale, dar și elemente de cultură. Tradițiile de Crăciun, de Paște, obiceiurile legate de nuntă, de botez, sunt foarte frumoase, ne formează un caracter darnic, sprijină sentimentul de comuniune cu membrii societății. Dar, asta nu înseamnă că nu putem și renunța la anumite tradiții sau obiceiuri care își pierd sensul sau că nu putem crea tradiții noi pentru generațiile următoare.

2. NU. Toate culturile, ale tuturor popoarelor, merită păstrate și prețuite, pentru că fiecare popor este unic și astfel și creațiile lui sunt unice. Ar fi regretabil să se piardă o întreagă cultură, așa cum s-a întâmplat de multe ori în istorie. Astăzi cercetătorii se chinuie să afle cât mai multe despre culturile popoarelor străvechi tocmai pentru că sunt foarte interesante.

3. DA. Toleranța implică fără doar și poate și respect pentru opiniile altora. Nu poți tolera cu adevărat pe cineva dacă nu îl respecți. Fără respect, toleranța este doar o mască. Respectul și toleranța nu înseamnă însă să fim și de acord cu toată lumea. Ci doar să nu persecutăm pe nimeni pentru opiniile sale. Putem duce un dialog constructiv, putem aduce argumente pro și contra, ne putem oferi sprijinul dacă e nevoie, dar trebuie să facem aceste lucruri cât mai civilizat, cât mai respectuos cu putință, acceptând fără supărare și faptul că nu toți ne împărtășesc ideile.

4. NU. Fiecare om are dreptul la propria sa viziune despre lume, la propriile lui convingeri și credințe. Nimeni nu are dreptul să persecute pe altcineva pe motiv de convingeri, credințe, idei politice etc. Există totuși o limită a acestei libertăți: ești liber să ai propriile convingeri atâta timp cât nu faci rău altora. De exemplu, un criminal în serie nu poate fi tolerat în libertate, el trebuie să suporte consecințele faptelor sale. Dar pedeapsa trebuie să fie umană, și nu ireversibilă, pentru că orice om se poate corecta. Chiar și pedepsele trebuie să fie date cu respect față de persoana care a greșit, indiferent cât de gravă a fost greșeala.

Explicație:

Alte întrebări interesante