Limba română, întrebare adresată de alinaalbinuta60, 9 ani în urmă

Citeste cu atentie textul urmator:Filip s-a trezit tarziu si a observat ca nu mai are nici macar o lingurita de cafea.A plecat ,fara chef,pana la magazinul din colt.Acest banal eveniment cotidian s-a transformat intr-una din cele mai semnificative experiente din viata sa de pana atunci:fata pe care a cunoscut-o i magazinul alimantar si de care s-a indragostit fulgerator a devenit,in seara aceleiasi zile ,logdinca lui.
Pune-te in postura lui Fiip si redacteaza o pagina de jurnalul acestuia(persoana I singular),in care el isi surprinde sentimentele/trairile care au avut ca finalitate logodna lui cu fata de la magazin.
p.s. am nevoie urgent va rog sa ma ajutati!!!!!!!!!


alinaalbinuta60: ma ajuta cineva?????????????

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marinelam77
6
                                     Draga jurnalule,

Azi,a fost cea mai splendida zi din viata mea.Dupa atatia ani de chin si dor....am cerot-o de sotie! E frumoasa,desteapta,si....si o cheama Dorela (un ex).
De multi ani o vedeam la aceeasi ora la magazinul alimentar...isi cumpara mereu cafea si alte alimente.Mirosul ei ma ademeneste ca si cum ar fi un astru ceresc iar eu Luceafarul in persoana.
Sa-ti povestesc! Era o zi ploioasa de luni.Am mers la magazin sa-mi cumpar o lingura de cafea,deoarece eram nou in acel bloc si nu cunosteam pe nimeni ca sa-i cer ajutorul.
Ajuns la magazin am vazut-o! Era frumoasa...par blond,buzele rosii si carnoase...era perfecta.Ma-m trezit din vis,exact atunci cand era pe cale sa alunece din cauza impresionantei sacosei grele.
Atunci eu m-am dus catre ea ca un print din filme....si am prins-o! Ne-am privit in ochi.Am zambit...a zambit ...si ne-am indragostit!
Am invitat-o la cina! 
A venit intr-o rochie neagra eleganta si foarte mulata.Privirea ei tandra ma facut convins sa o iau de nevasta. A fost cea mai frumoasa zi din viata mea.
De atunci nu-mi mai pot scoate din cap acei ochi asemanatori cu niste scantei ingetate, Parul ei blond ca razele soarelui si tenul ei perfect ca de nea.
Nu mai pot dormi fara sa ma gandesc la ea.O iubesc!
Un nou incepu in viata mea! 



marinelam77: M-ai pot scrie daaca vrei
alinaalbinuta60: iti multumesc m-ai ajutat mult
marinelam77: npc
Alte întrebări interesante