Limba română, întrebare adresată de cristianapartea, 8 ani în urmă

Citeşte cu atenţie următorul text creativ, apoi completează graficul urmator, după indicator

Lalele şi narcise

Primăvara împodobeşte haina verde a naturii cu flori multicolore. Printre aceste minunate flori se remarcă lalelele şi narcisele. Floarea de lalea este ca o cupă colorată, sprijinită pe un lujer puternic, înconjurat de câteva frunze late şi ascuţite spre vârf. Lalelele au culori felurite: roşii, galbene, roz, violacee, dar şi culor dungate.
Narcisele apar în acelaşi timp cu lalelele. Ele sunt ca nişte stelute parfumate presărate prin iarbă, când cresc în sălbăticie şi pe lângă alei, prin parcuri şi grădini, când sunt cultivate şi îngrijite de către oameni. Steluţele albe, stropite cu galben se sprijină pe un lujer mlădios, care se ridică mândru printre frunzele subţiri şi lungi, ca nişte săbi verzi.
Lalelele şi narcisele se înmulţesc prin nişte cepe cărnoase numite bulbi, în care se înmagazinează substanţe hrănitoare peste iarnă, pentru ca florile să poată creşte viguroase primăvara. Lalelele şi narcisele sunt semne de bucurie a naturii, când se află pe tărâmul întinerit al primăverii. Caracteristici doar ale lalelelor Caracteristici doar ale narciselor Asemănări ale lalelelor şi narciselor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ciubotariuanna86
0

Răspuns:

Lalele sunt ușor de cultivat și le vedem primăvara pretutindeni, însă Olanda rămâne în continuare țara lalelelor și poate iubitorii de istorie își aduc aminte că în anul 1634 un bulb de lalea era mai valoros decât o casă. Bulbii de lalea erau foarte apreciați la acea vreme și chiar au stârnit o frenezie la licitații, asta până când piața s-a prăbușit în anul 1637. Din fericire, lalelele au astăzi un preț mult mai rezonabil și sunt răspândite în grădinile celor pasionați de flori. În nenumărate culori, papagal, Triumf, Rembrandt, crețe, balerine sau ciufulite, înalte sau pitice, lalelele sunt de nelipsit în perioada primăverii.

Explicație:

NARCISE

Pe cat de frumoasa si parfumata, pe atat de modesta in pretentii, narcisa se va potrivi in orice gradina, fie ea rustica sau simandicoasa.

Narcisa, planta care se trezeste dis-de-primavara, bucurand gradina cu parfumul si culorile sale, va crea cele mai putine probleme de cultivare si intretinere.

Narcisa este o planta bulboasa, asadar, iubeste soarele, lumina, locurile insorite, calduroase. Cu toate acestea se va simti minunat in usoara semiumbra, la poalele copacilor fructiferi sau a arbustilor si pomilor decorativi.

asemanari

laleaua si narcisa se inmultesc prin bulbi sunt Flori surori

Alte întrebări interesante