Studii sociale, întrebare adresată de mYNaMeIsAB0Y, 8 ani în urmă

Citește cu atenție următorul text:
,,Eu sunt Ionuț și am 11 ani. În fiecare dimineață mă trezesc înainte să se facă lumină. Dorm doar câteva ore. E frig și podeaua e cam tare, chiar dacă dorm pe două pături. E rău că nu avem nici măcar lumină sau apă. Dar m-am obișnuit. Mă scoală tata devreme, să mergem la muncă. Ultima dată am fost într-o piață și am cărat niște saci mulți și grei. Nu prea puteam să-i duc în spate și am scăpat unul pe picior. M-am lovit rău și mi s-a umflat piciorul, dar tata a zis să nu mai plâng, că-mi trece. M-am împrietenit cu oamenii de la piață, îi ajut la cărat, la strâns gunoaiele, mai spăl și tarabele. Ei îmi dau câțiva bănuți și câte ceva de mâncare. Când primesc mai mult, păstrez și pentru frații mei, că ei sunt mici și nu pot munci. La școală n-am mai fost de câteva luni. Tata nu mă lasă să mă duc, zice că școala nu e pentru mine, că sunt mare și trebuie să muncesc, să facem rost de bani. Câteodată mai văd copii cu ghiozdane în spate și aș vrea să fiu și eu ca ei. Mie îmi plăcea la școală pentru că învățam lucruri noi. Cel mai mult îmi plăcea când ne citea doamna povești. Când îi mai spun lui tata că vreau să merg la școală, se supără și dă în mine. Îmi zice să tac, că nu știu nimic și că nu mi-a dat nimeni voie să vorbesc.


Menționează un posibil efect al acestui lucru asupra lui Ionuț .
Dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de koko1313
4

Răspuns:

O adevărată poveste de viață... Privarea unui copil la educație duce la înăbușirea dezvoltării capacităților intelectuale, astfel ajungând-se de cele mai multe ori ca acest copil sa ajungă un adult incult, naiv și respins de societatea în care trăiește. Un alt factor de risc este ca acești copii care sunt privați de școală ajung sa se închidă în ei, unii devin delincvenți, alții "oițe vânate de lupi".

Răspuns de mary1
7

Răspuns:

Ionuț este un copil sarac si isi ajută familia muncind alaturi de tatal lui , dar nu este corect ca nu il lasă să mearga la școală! Dacă l ar lasa să continue studiile Ionuț ar putea avea un servici bun după principiul "Ai carte , ai parte"! Ionut este privat de dreptul la educație!

Alte întrebări interesante