Istorie, întrebare adresată de mihneabudur2009, 8 ani în urmă

Citeste documentul A, privește imaginea B, apoi răspunde cerintelor de mai jos. A. Inchzijia conta pe colaborarea poporului în indeplinirea sarcinii ei. Jurămintele de credinţă citite periodic in biserici conțineau liste ale comportamen- telor şi animelor după care se putea recunoaște un posibil suspect. Credinciosii erau chemați să denunte orice atitudine suspectă: inchizitorilor le revenea sar- cina să decidă dacă se impunea începerea urmăririi. Se poate ghici la ce a condus aceasta: putea fi denimjat oricine, pentru orice comportament, ceea ce era un bun prilej de răzbunare pe dusmani. Nu e de mirare că cei educati, savanții, gânditorii, au fost principala țintă și că cele mai multe victime ale B. Galileo Galilei în fata Inchiziţiei ( nchiziției au fost din rândurile lor. (Joseph Pérez, Istoria Spaniei, adaptare) Joseph Nicolas Robert-Fleury, sec. al X Transcrie din documentul A o consecinţă a c. Numește un alt umanist persecutat de Inchiz colaborărü poporului” cu Inchiziția. afara lui Galileo Galilei, redat în imaginea B. De ce crezi că principala ţintă a Inchiziției a-ți aminti, poți reveni la pagina 34!) fost „cei educați, savanții, gânditorii”, d. În opinia ta, în lumea de azi, este important pă cum susţine autorul documentului A? respectarea libertăţii religioase? De ce? Cărti interzise​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DavidCRB18
65

Răspuns:

A) Putea fi denuntat oricine

B) Deoarece aceștia erau protestanți: evitau dogmele religioase, punând accent pe rațiune.

C) Giordano Bruno a fost ars pe rug din cauza convingerilor sale ca universul este infinit, idei considerate eretice de catre Inchizitie.

D) Da, deoarece consider ca fiecare om are dreptul de a alege din ce religie vrea sa facă parte . Fiecare om are propriile principi.

Alte întrebări interesante