Studii sociale, întrebare adresată de Reginica, 9 ani în urmă

Citeste si comenteaza maxima politicianului William Bryan:Destinul nu depinde de intimplare, ci de alegere.Argumenteaza,in baza exemplelor/experientelor personajelor din operele literare studiate,ale persoanelor cunoscute sau ale tale proprii ca deciziile noastre ne croesc soarta.
Ajutati-ma va rog: Funda!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Margot
24
Destinul nu depinde de intimplare,ci de alegere,deoarece nimeni nu stie mai bine ca noi ce ne dorim,iar intimplarea poate sa te ajute sa ajungi la distrugere.
Răspuns de crinairin
42
   ''Destinul nu depinde de intamplare,ci de alegere.''
   O imensa dreptate avea Bryan cand a conceput aceasta maxima.Desigur,nimic nu este la intamplare,in viata totul decurge numai dupa faptele pe care ni le indeplinim si asumam.
   Cine isi plange destinul,dand vina pe divinitate,acel om este atat de slab incat viata lui nu a avut niciun rost.O viata traita zadarnic in necunoastere,fara lupta ,fara aspiratii si fara dorinte.Daca ai decaderi trebuie sa lupti asemeni pasarii Phoenix si sa renasti din propria cenusa.Destinul ti-l fauresti,modelezi doar prin munca asidua,prin ceea ce iti propui sa devii,sa-ti cauti un rost si sa dai un sens existentei tale.Nimic nu e intamplator,nu e gratis,totul se castiga prin munca.Unii oameni isi plang soarta cruda,dar nu se intreaba :de ce?, unde au gresit? ce anume nu au facut? si ce a dus la nefericirea lor? . Sunt intrebari retorice la care fiecare din noi trebuie sa raspunda.Daca vrei sa iti doresti cu adevarat,poti razbi in viata,poti fi un supravietuitor in aceasta jungla umana.Depinde de om,razbeste cel mai puternic asemeni unui tigru.Sa nu uitam ca toti oamenii acestei planete,majoritatea au fost saraci si acest lucru nu i-a impiedicat sa-si faureasca cu mandrie destinul.Dumnezeu ne-a dat viata suficienta pentru noi,cel mai depret dar,insa ne-a lasat sa ne descurcam singuri,adica doar muncind cinstit si intelept.
     Destinul nu e scris in ceruri,el in mana noastra si depinde doar de noi cum ni-l construim ca sa putem trece frumos prin viata si in veci sa fim nemuritori.
 
                                                  sper ca ti-am fost de ajutor!

Reginica: Multumesc foarte mult ,mai ajutat destul de bine♥
crinairin: ma bucur
Alte întrebări interesante