Limba română, întrebare adresată de Denisan1, 9 ani în urmă

Citește următorul plan de idei și scrie un text creativ, dezvoltând fiecare idee din plan cu donației enunțuri. Da i un titlu potrivit.

Introducere:Locul, anotimpul, și momentul zilei în care are loc întâlnirea .

Cupprins:Înfățișarea mirifica a grădinii
Întâlnirea neașteptată a Mirunei cu Primăvara
Darul primit de fetiță
Dorința ascultată a fetei
Promisiunea Zânei Primăverii
Lumina aurie a soarelui

Incheiere:Emotiile provocate de întalnirea neasteptata a Mirunei cu Zana Primavara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
13
In gradina de langa casa venise Primavara. Toate gazele se desteptasera si isi dereticau grabite locuintele. Miruna a iesit, ca in fiecare dimineata, sa dea binete copacilor si sa rada cu vantul care le incurca ramurile. 
Copacii explodasera in mii de artificii stelate si parfumate care atrageau albine si le daruiau din polenul lor miraculos. Papadiile isi deschisesera umbrelele de soare si se lasau mangaiate de fratele lor mai mare. Pasarile ciripeau cautand hrana si cele mai bune locuinte pentru viitori lor pui. 
   Dintr-o data, in fata Mirunei, infasurata toata in dantele albe si azurii ca norii pufosi pe cerul senin, se ivi insasi Primavara. 
   Primavara ii zambi si ii facu semn sa o urmeze in mijlocul gradinii si sufla incet catre gradina. O adiere calda porni sa fugareasca puful mugurilor de plop care se asezara, ca intr-un refugiu, la picioarele fetitei. Primavara o invita sa paseasca pe acest nor si o purta peste livezi inflorite, peste lacuri scanteietoare, peste paduri inverzite si chiar peste crestele inca inzapezite ale muntilor. Dorinta ascunsa a fetei era sa o insoteasca pretutindeni pe Zana Primaverii, sa fie nedespartite. Primavara ii ghici gandurile si o mangaie pe fetita cu degete lungi de zefir apoi ii promise ca va reveni in fiecare an si ca o va face sa vada toate acele lucruri minunate. In cele din urma, norul din puf de plop se intoarse in gradina ei iar dupa ce fetita cobora, acesta se topi si se risipi in aer. In lumina aurie a Soarelui, Miruna isi lua la revedere de la Zana Primaverii care o imbratisa firav si ii lasa o sarutare cu parfum de viorele pe fruntea fetitei.
   Totul era scaldat in lumina amiezii iar Miruna se simtea coplesita de aceasta intalnire uimitoare. Spera sa o revada cat mai curand pe zana. Culese cateva flori de papadie si le prinse in par, apoi se duse cantand in camera ei sa noteze totul in jurnal.
Alte întrebări interesante