Limba română, întrebare adresată de Lupulmatematician, 8 ani în urmă

Citiţi articolul, urmăriţi filmuleţul si scrieţi un text(15-20 de randuri) în care să vă exprimați opinia despre implicarea tinerilor în viaţa comunităţii/viaţa socială

articol: https://playtech.ro/2019/cine-e-greta-thunberg-si-de-ce-discursul-ei-a-suparat-oamenii/​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionantoniomarian12
1

Salut!

In urma vizionarii fimuletului, am realizat cat de importanta este implicarea tinerilor in viata socială.

In primul rând, consider ca tinerii constituie pilonul de baza al societății. Acești a influentiaza atat pozitiv cat si negatic viata sociala. Atitudinea tinerilor este din ce in ce mai influentată de bani, acum, totul bazandu-se pe ei. Noi, noua generatie ar trebui sa ne gandim la viitorul planetei, la poluare, la incalzirea globala si la cum am putea pastra specii ale animalelor in cale de disparitie. Important este sa avem grija si sa prevenim dezastrele naturale ce se intampla din ce in ce mai des in lume. In Turcia, in Amazon au pornit incendii ce au dus la disparitia multor animale si la arderea unei suprafete imense acoperite de paduri sau chiar si cu case... Acest lucru trebuie prevenit chiar de noi, tinerii, noua generatie. Noi ar trebui sa revolutionam gandirea asupra lucurilor materiale si sa realizam ca cel mai important este sa avem grija sa evoluam din ce in ce mai mult si sa ducem la repararea greselilor facute de ascendentii nostri(parintii) si sa gandim altfel. Sa ne remarcam prin inovatie si nu prin copiere! Sa fim inteligenti si sa ne pese de factorii de mediu ce ne influenteaza viata de zi cu zi.

Consider ca generatia noastra ar trebui sa aiba o perspectiva inedita asupra lurcurilor din jur si sa reuseasca sa faca ce altii nu au putut!

Alte întrebări interesante