Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Citiţi cu atenţie textul de mai jos şi răspundeţi la următoarele cerinţe:
,,Noua revoluţie industrială a intervenit exact în momentul în care economiile noastre au trebuit să înfrunte marea creştere a somajului. La originea acestei revoluţii găsim un fenomen economic cu mult mai important decât creşterea preţului petrolului, ce reprezintă totuşi un eveniment unic în istoria lumii prin amploarea şi rapiditatea efectelor sale. Acest fenomen mai puţin cunoscut, dar cu consecinţe decisive este următorul: totul se va schimba în toate domeniile vieţii economice şi sociale. Apariţia microprocesorului şi a calculatorului au contribuit la multiplicarea activităţilor şi la înlocuirea oamenilor de către maşini.”
1.Caracterizaţi efectele societăţii informaţionale asupra profesiilor contemporane.
2.Comentaţi aspectele pozitive şi negative ale apariţiei internetului asupra activităţii oamenilor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matiutkarla2006
14

Răspuns:

1. Efectele societății informaționale asupra profesiilor contemporane au constat în milioane de oameni care și-au pierdut slujbele în marele avans tehnologic,sărăcie și creșterea întrebuințării,cât și a prețului petrolului.

2. Apariția internetului va rămâne în istorie pentru rapiditatea efectelor sale ,precum aspectele pozitive: multiplicarea activităților și informarea oamenilor ,care au dus la ușurarea vieții omului ,dar și aspecte negative care au dus la îngreunarea vieții oamenilor din anumite sectoare economice: înlocuirea oamenilor de către mașini ,șomaj ,sărăcie ,permiterea altora sa influenteze deciziile celorlalți.

Alte întrebări interesante