Limba română, întrebare adresată de aminalupasko89, 8 ani în urmă

Citiți textul. Rezumați-l în scris, păstrând cuvintele marcate.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ingridalexandra444
7

Răspuns:

Bună!

În textul de mai sus,in primul alineat este vorba despre stiinta numita geomorfologie care studiază formele de relief. In formele de relief se incadreaza munții, câmpiile si podisurile. Geologii susțin ca munții nu exista veșnic, deci expresia "munții eterni" menționată este departe de adevăr.

In al doilea alineat se vorbește despre rolul activității umane in modelarea suprafeței panamantului, la inceputul revoluției industriale. Formarea continentelor a fost posibila datorita mișcării plăcilor tectonice.

In ultimul alineat, ca o incheiere, se vorbește despre despicarea Oceanului Atlantic si contopirea continentului, acțiuni ce au dus la schimbarea planetei, căpătând infatisarea de azi.

Explicație:

Sper ca am fost de ajutor! Am incercat sa fac rezumat pe alineate ca să pot oarecum sa fac o legătură intre ele.

Coronița?


irimaria: un rezumat bun,brav-o ❤
Răspuns de irimaria
12

Răspuns:

Încă de la începutul revoluției industriale geologii au urmărit schimbările de relief dar și continentele care au suferit multe shimbări dea-lungul timpului pâna la forma inițială.Știința studiaza schimbările de pe planetă care au loc în fiecare zi sau an.Până să ajungă la forma inițială planeta a suferit multe schimbari dar nu toate au putut fii monitorizate din pricina tehnologiei.

Explicație:

sper să-ți fii gost de ajutor

pls coroană!


irimaria: te rog coroană
Alte întrebări interesante