Limba română, întrebare adresată de Elka1, 9 ani în urmă

Cititi urmatoarele opinii critice:


a) Vitoria e un Hamlet feminin care banuieste cu metoda, cerceteaza cu disimulatie, pune la cale reprezentatiuni tradatoare si, când dovada s-a facut, da drumul razbunarii.(.)Obiectia ce se poate face: prea multa îndârjire din partea unei femei.

(G. Calinescu, Istoria literaturii române de la origini pâna în prezent)

b) Baltagul este (.) o epopee (.) în care sufletul tenace si aprig de munteanca al Vitoriei Lipan nu pregeta nicio oboseala pâna nu da de firul întâmplarilor si maiestria d-lui Mihail Sadoveanu sta într-aceea ca a conturat în trasaturi omenesti, dar fara nicio slabiciune acest aspru caracter, de o vointa aproape salbateca, aproape neomeneasca.

(Perpessicius, Opere, vol. IV, Mentiuni critice)

c) Vitoria are stofa întreprinzatoare a burghezului, simtul lui practic, lipsa de prejudecati, e nereligioasa, vicleana si rea.

(N. Manolescu, Arca lui Noe)


Aratati care din aceste puncte de vedere este mai apropiat de al vostru. Argumentati-va raspunsul. Alegeti din fiecare un singur element / o singura trasatura care vi se pare ca sintetizeaza cel mai sugestiv portretul personajului.


Elka1: Adica sa alcatuiti o compunere in care sa alegeti unul din punctele de vedere prezentate de cei 3 critici literari

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ghibirsinacata
22
am avut si eu tema asta

e mult de scris dar poti formula tu 

-toate afirmatiile sunt corecte
-comenteaza cuvintele cheie : hamlet(detectiv) epopee(poem epic eroic) nereligioasa(crede in vrajitoarea Maranda) vicleana si rea(asteapta pana la pomana pentru ai pedepsi pe criminali)
Alte întrebări interesante