Istorie, întrebare adresată de karina1233486, 8 ani în urmă

civilizația miceniană fapt istoric relevant​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de balanvalentina82
3

Explicație:

Termenul „civilizație miceniană ” este pur convențional, în sensul că nu presupune existența unei unități nici teritoriale, nici politice ,ci constituiau un conglomerat de mici state, dintre care cel mai important a avut capitala la Micene ulterior cucerita de ultimul val de triburi grecesti, al dorienilor. Spre exemplu, razboiul aheilor cu troienii, relatat in Iliada lui Homer a fost o mare expeditie de jaf, in urma careia Troia a fost cucerita de către micenieni .

Micenii erau o civilizație impunǎtoare și bogată,cuceritori ,negustori, o civilizatie organizata care au deschis calea Epocii bronzului în Grecia.

Micenele și statul micenian au lăsat o amprentă solidă în istorie. Conducătorii orașului sunt eroi ai legendelor și miturilor. Multe evenimente tragice și eroice sunt asociate cu istoria Micenelor.De exemplu, legendarul RĂZBOIUL TROIAN a fost declanșat de REGELE MICENIAN Agamemnon,se zice ca victoria  a fost acordată de zei regelui Micene pt ca si a sacrificat fiica si potrivit istoriei acesta a fost ucis de soția sa pt ca nu l a iertat pe sacrificiu făcut.

Prabusirea " Bronzului" "a fost însoțită de căderea statelor și de distrugerea orașelor mari. Limba și tradițiile scrise s-au pierdut, comerțul a ajuns la nimic.

Miceniei =>epoca bronzului =>razboiul Troian (care a fost o expediție de jaf )

INCA MAI EXISTA CONSTRUCȚIILE LOR IN GRECIA(cetatile) ca dovada a existentei lor


karina1233486: mulțumesc
balanvalentina82: cu plăcere
Alte întrebări interesante